Résultat de recherche d'images pour "Detonation in einem österreichischen Gaswerk ist ein Mensch"
Në shpërthimin në stacionin austriak të shpërndarjes së gazit Baumgarten pranë Vjenës, kla sktuar nje bilanc te rende me viktima dhe te lenduar,. Sipas informacioneve nga meidat e Vienes flasin per 1 te vnedkur dhe rreth 60 t elednuar. Sipas aghejncisye se lajemeve “Presheva jonë” nga Austria, mesohet se ne mesin ete lendruarve ka edhe shqiptare

Pas raporteve fillimisht kontradiktore, autoritetet tani presin rreth 20 persona të plagosur.
Rreth mesnatës, tubacionet e gazit në Itali, Gjermani dhe Hungari për t’u kthyer në veprim, tha operatori Gas Connect.  Shpërthimi ndodhi në 08:45 në Baumgarten, rreth 40 kilometra në verilindje të Vienës në kufirin sllovak.

Sipas Kryqit të Kuq, një individ u vra në një shpërthim në një stacion benzine në Austri. Përveç kësaj, 21 vetë u plagosën rtedne qe iu jane neshrkuiar spitaleve. Sipas policisë, incidenti është për shkak të një problemi teknik. Ka pasur disa raporte deri në 60 të plagosur dhe policia nuk e ka konfirmuar ende këtë numër. Flaka e lartë si thone ne kupe ti qillës mund të shihen në foto.

Résultat de recherche d'images pour "Detonation in einem österreichischen Gaswerk ist ein Mensch"Sipas informacionit të botimit në internet të gazetës Standardi ka shkrirë ngrohjen e pjesëve shpërthyese të makinave në parkingun. Zona është e mbyllur gjerësisht. Punonjës të shumtë të shpëtimit janë në detyrë, tha policia.

Italia bën thirrje për emergjencë energjitike
Sipas operatorit, vendi i aksidentit në Baumgarten an der March është një stacion i transferimit të gazit natyror. Është një qendër qendrore për shpërndarjen e gazit natyror në Evropë.

Gazprom Export Eksport Gazprom tha se po punojnë për të gjetur anashkalime për të shmangur bllokimin e shpërndarjes. Nga Ukraina, vendi kryesor i tranzitit për gazin rus behet permes Sllovakise. Stacioni i gazit është një nga shpërndarjet më të rëndësishme të Evropës. Sipas operatorit, sistemi i prekur është mbyllur në mënyrën e sigurisë dhe aktualisht është jashtë funksionit.

SHPËRNDAJE