Image associéeLion, 17 shtator -Sistemi i kthimeve të asistuara është duke u zhvilluar për të përballuar numrin në rritje të aplikimeve për azil nga emigrantët shqiptarë, veçanërisht në Lyon. Sipas burimeve te agjencise se lajmeve “Presheva jonë” nesër  mbi 50 shtetas shqiptarë, duke përfshirë 20 minorë, do të largohen nga Lyon për në Tiranë me nje aeroplan special.

“Shqipëria nuk është në luftë. Si kandidat për Bashkimin Evropian, ajo konsiderohet si një “vend i sigurt i origjinës”. Megjithatë, sikur Shqiperia ashtu edhe Kosova, vende keto “të sigurtä” per BE-në, por ne vitin e kaluar ato ishin ofrueset e para per nga numri i azilkërkuesve në Francë, njofton agjencia  e lajmeve “Presheva jonë” duke ju referuar burimeve te policise dhe autoriteteve franceze.

SHPËRNDAJE