Gazetari yne ne Zvicer Nefail Maliqi ne bisede me shefin e ardhshem te diplomacise se Konfederates Helvetike, politikanin ticinoez (TI) Ignazio Cassis

 

Bernë, 17 shtator  -Politikani Ignazio Cassis, Kandidati i Ticinos (TI) ka favoret e popullsisë, shumë më përpara dy konkurrentëve të tij. Ai është përpara Pierre Maudet edhe në Zvicrën frankofone. Viktima e një fushate të ethshme, Isabelle Moret është hedhur. “Nëse behem Minister i Jashtem, politika jonë nuk ndryshon ndaj Kosoves, shqiptarëve!..” ka thënë për agjencine e lajmeve “Presheva jonë” në Zvicër  z.Ignazio Cassis , kandidat i mundshem per minister i puneve te jashtme ne Zvicër.

 

Politikani ticinoez (TI) Ignazio Cassis, një favorit i madh në garën për te zevendësuar Didier Burkhalter ne kyre te diplomacise zvicerane

Manifestement, la personnalité d’Ignazio Cassis, parfait trilingue au style posé et sobre, séduit les Suisses.Ignazio Cassis, një favorit i madh në garën për te zevendësuar Didier Burkhalter, do të jetë i lumtur të shohë se ka mbështetjen e popullit. Zvicra do t’i zgjidhte Këshillin Federal te merkuren e ardhshme. Po cfare flasin rtezulatte e Sondazhit te dy gazetave me te medha ne Zvicer:  “Le Matin Dimanche” dhe “SonntagsZeitung”. Me 41% të të anketuarve prine politikani tesiononaze (TI) Ignazio Cassis përpara Pierre Maudet (24%) dhe Isabelle Moret ka rënë (13%), ndërsa 22% nuk ​​kanë preferencë. Përafërsisht 12,000 njerëz morën pjesë në studim (margjina e gabimit 1,3%). Edhe më i fortë, Ignazio Cassis është unanim në tri rajonet gjuhësore të vendit.

 

Cassis: Zvicra vazhdon merëdheniet e mira dhe bashkepunimin tradicional me Shqiperine dhe Kasovën me ardhejn time si minister i PJ

Ne nje bisede me kandidatin e mundshem per minister te puneve te jashtme ne Zvicër z.Ignazio Cassis për agjencine e lajmeve “Presheva jonë” ne Zvicer rreth rolit te Zvcres ne Kosove dhe imazhit  te shqiptareve ne këte vend ai ka thene se “Zvicra me duket se ka bere aq sa ka mundur, maksimumin për Kosoven duke perkathru jo vetëm me kotribute humanitare, por edhe ushtarakisht  permes djemve tane me smion ne Swisscoy dhe ne diplomacine nderkombëtare, nese kujtojme ate se vendi yne ishte nder venddet e para qe njohu pamvaresine e saj. Nëse behem Minister i Jashtem, politika jonë nuk e besoj sde  do ndryshojne raporte apo nagjhimi  yne ndaj Kosoves, shqiptarëve! ne ballakn..Keshut që tradita e bashkepunimit dhe maredhënieve te mira te Zvcres me Shiperine dhe Kasovën do te vazhdojen edhe me tutje.. ”

“Sa i perket shqiptaret ne Zvcer, mund te thme se ata jane sa ta vyeshem po aq edhe punëtor, ndryshe nuk do te ishte komuniteti me i rndesishem dhe me  integruar ne vendin tonë…” ka thënë ne fund për agjencine e lajmeve “Presheva jonë” në Zvicër  z.Ignazio Cassis , kandidat i mundshem per minister i puneve te jashtme (Keshlltar Federal) ne konfederaten Helvetike

SHPËRNDAJE