Granges (SO), 13 dhjtro – Njerëzit e panjohur kanë ndotur një ndërtesë në ndërtim e sipër në Grenchen (SO), që shpejti do të jetë një vend lutjeje, xhami kjo e shiptareve ne kete pjese te Zvcres.  Është parashtruar ankesë, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Xhamia e komunitetit shqiptar ne Zvicer, në ndërtim e sipër në Grenchen (SO), është vandalizuar sot nga persona ende te panjohur. Sulmuesit  kane  derdshur gjak brenda ndërtesës disa javë më parë, më saktësisht në muret dhe dyshemetë. Në natën e së enjtes së kaluar deri në të premte, fjalët “Shit Islam” jane mbihskrimet mbi mure te kesja xhamie ne ndertim e siper.

Kjo nuk është hera e parë që vendi i ardhshëm i lutjes është objekt i kriminelëve. Në fund të vitit 2011, njerëzit kishin fshehur një derr dhe bishta në tokën ku po ndërtohet xhamia,kjna eshrkuar mediat zviceraner, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

 

“Ky lloj sulmi është shqetësues”, tha zëdhënësi i bashkësisë fetare, Isa Ismaili. Sipas tij, kjo vetëm nxit një klimë të pasigurisë mes komunitetve, njokhesisht duke i humbur imazhdin e Zvcres te njohur is nje vend demoakratiok dhe shmbull i tolerances nderfetare ne bote.

 

Policia kantonale kryen kontrollime disa ditë më parë në zonën e Grenchen (SO). Kur kontrolloi identitetin e punëtorëve, një prej punëtorëve u largua.  “Pas incidentit, ne kërkuam një dialog me autoritetet e ndërtimit. Por askush nuk u ndje përgjegjës për punëtoret e paligjshëm..”, tha zëdhënësi i policisë komunale.

SHPËRNDAJE