Bujnaoc, 3 dhejtor  -Kryetari i komunës së Bujanocit Shaip Kamberi sot në kabinetin e tij pritur gazetare te mediave lokale dhe perfaqesues te OJQ për të diskutuar planifikimin e buxhetit komunal për vitin 2018, njofton agjencia  e lajmeve “Presheva jonë”

Kamberi u informua se buxheti për vitin e ardhshëm ka të ngjarë të arrijë në 950 milionë, por është e mundur që për herë të parë ka tejkaluar 1 miliard nëse merr parasysh projektet e ndërtimit të gjimnazit për të shkollës fillore në Tërnoc të Madh dhe renovimin e shkollës në fshatin Bilaç.

Nga projektet kapitale që do të përfshihen në buxhet, kryetari i komunës veçoi stacion transferimi, e cila do të zgjidhë problemin e hedhjes së mbeturinave dhe deponinë e qytetit, pastaj rrugët Jugokop – Krševica dhe Zarbince – Muhovc dhe rregullimin në hyrje të qytetit.

“Unë pres që në vitin 2019 do të kompletojmë plotësisht infrastrukturën rrugore në territorin e komunës”. ka thne z.Kamberi

Buxheti i ri do të shkurtojë fondet për bujqësinë – nga 32.5 milionë në vitin 2017 në 20 milion dinarë. Për ekonominë ka të ngjarë që të përcaktohen 15 milionë, dhe kjo është reduktim të mundshëm në fondet e destinuara për media, me 7 milionë në 5 milionë, tha Kamberi – “në lidhje me këtë është ende duke menduar.”

Vërejtje përfaqësuesit e mediave se rekomandimet e shoqatave të medias se shuma e mjeteve për financimin e medias duhet të jetë 2 për qind të buxhetit të përgjithshëm, i cili në rastin e komunës së Bujanocit arriti në rreth 20 milionë, cka Kamberi nuk ka komentuar, por ka shpallur një konkurs për financimin e medias në fillim të janarit.

“Unë jam i vetëdijshëm për të gjitha nevojat, por ne duhet të përshtatim dhe të planifikojmë buxhetin në përputhje me mundësitë reale,” tha, ndër të tjera, kryetari i bashkisë.

Kamberi gjithashtu shprehu pikëpamjet e tij mbi numrin në rritje të klubeve sportive dhe shoqërive kulturore dhe artistike.

Megjithatë, fondet për sport do të rriten me një milion dinarë në një total prej 10 milion, ndërsa për kompanitë kulturore dhe artistike shuma mbetet e njëjtë – 1.7 milion dinarë. Për organizatat joqeveritare, në vend të këtij viti 2 milion, buxheti për vitin 2018 është planifikuar të rritet në 3 milion dinarë.

SHPËRNDAJE