Image result for police marijuana balcons suisseLausanne, 14 gusht  -Një kosovar, ish-gruaja e tij dhe fëmijët u arrestuan për shkak te kultivimit dhe trafikut  me droge (marihuanë dhe kokainë) njofton policia zvicerane, transmeton agjencia e lajmeve Presheva Jonë.

 

Ne “bahqe” te droges:  Babai, djali, vajza dhe ish-gruaja

Volvo e ekspertuar nga ekspertët e doganave pohuan: brendësia e saj përmbante gjurmë të heroinës, kokainës, THC dhe produkteve prerëse. Dhe shoferi i tij nje kosovar. Ai u arrestua  ne hyrje të Zvicres, pranoi disa nga faktet. Ai doli të ishte “lider”, sipas aktiviteve te tija ilegale, për një trafik të madh narkotikësh.

Origjinaliteti i kësaj biznesi? Ajo po ndodhte me familjen. Sipas hetimit që sapo po fillon, pesëdhjetat e ka furnizuar familjen e tij me drogë, të shitur në Riviera Vaudoise. Dy djemtë e tij tridhjetë vjeçarë i shitën mallrat. Vajza e tij, në të njëzetat dhe ish-gruaja e tij do të kishte qenë ndërmjetës.

Udhëheqësi i klanit pranoi të shiste 26.5 kilogram marihuanë dhe 3 kilogram hashash për një vit. Ai pretendon të ketë arkëtuar 10,000 franga. Kërkimi i tre apartamenteve në lidhje me të pandehurit çoi në zbulimin e 2.4 kg marihuanës, 1 kilogram hashash, shtatëdhjetë gram kokainë dhe gati 10.000 franga. Dy automjete janë përdorur, duke përfshirë Volvo famshme, të regjistruara në emër të motrës së kuzhinierit.

Vetëm një ka punuar

Pesë vetë u arrestuan, por vajza e shefit dhe burri i saj italian u liruan më 20 korrik. Një anëtar tjetër i kësaj familje është arrestuar dhe kërkohet një person i gjashtë.

Vetëm një anëtar i vëllezërve të motrave që jetonin në Zvicër punonte. Sondazhi do të duhet të shqyrtojë vitet e kaluara për të njohur përmasat aktuale të trafikut dhe destinacionin e fondeve.

SHPËRNDAJE