Në rrugën  kryesore të magjistrelas  së Mitrovicës, në fshatin Varagë e Ulët të komunës së  Zubin Potokut, sot në orët e mëngjesit ka pasur të shtëna nga persona ende të panjohur, të cilët  hapën zjarr në drejtim të  veturave të Shërbimit Policor të Kosovës (SHPK) dhe EULEX-it, kanë  konfirmuan sot burimet nga SHPK për agjuencinë informative “Presheva Jonë”.

Mitrovicë, 7 shtator

Zëdhënësi i SHPK-së rajonale z.Avni Zahiti, nër tejra ka pohuar se sot rreth  orës nëntë persona të panjohur hapën zjarr mbi SHPK-në e automjeteve dhe EULEX-it, dhe se nuk ka pasur lëndime nga armët e zjarrit. Sipas z.Zahiti, një serbë pjesëtar i policisë së SHPK-së i cili atë kohë ishte në patrujë, ka marrur plagë të lehta nga plasaj e xhamit të automjetit të plasaritur nga të shtënat. Ai, momentalisht  është i shtrirë në spitalin e e Mitrovicës, për të marrë ndihmën e parë. Sipas fjalëve të z.Zahiti, SHPK-ja supozon se dy ose tre njerëz hapën zjarr, por detajet nuk dihen ende, për shkak se hetimi është në vazhdim.

 

 

SHPËRNDAJE