Cmimi  tradicional “Prix Courage”  në Zvicër që u jepet për trimëri, humanizëm  dhe vullnet të mirë  sivjet i ka takuar  dy të rinjve shqiptarë (Dines Xhaferi  dhe Shqipërim Ollur) dhe një zvicerani. Çmimin në fjlalë e ka ndarë revista “Beobachter » është dorëzuar është  i 14 me radhë, në një solemnitet gala të mbajtur mbrëmë në kryeqytetin helvetik në Bernë, njofton agjencia informative « Presheva Jonë »

 

Bernë, 7 shtator

Fitues të ketij cmimi jnaë Dines Xhaferi  dhe Shqipërim Olluri nga fshati Badasingen i Thurgaut si dhe Ramon Amrhein nga Phäfikoni i Zhurih-ut. Shkak i këti shpërblimi për k¨ta « tre » musketer është se ata u treguan të shkathët dhe guiximtar treguar duke i shpëtuar jetën një prindi 46-vjeçar të dy fëmijëve, i cili po valacvitej të mbytej në dallgët e lumit Rajna në Diesenhofen.

Cmimi “Prix Courage”   tre të rinjtë i solli 25 mijë franga shpërblim. Kurse çmimi i radhës, ai i publikut në këtë evenment  ju nda plakut 95 vjeçarit Rolf Sigg i cili para 3 deceniesh kishte themeluar shoqatën “Exit”, nga i cili mimi dhuroi 10 mijë franga.

SHPËRNDAJE