buussd

 

 

 

Preshevë, 1 tetor  -Sa here shef nndonje titullne gazezat e huja per trafik apo kontrabande Serbi te shkon mendja per dorge, cigare apo emigrante, meqe keto ndodhin me se shoejti. Por, kesja radhe lexuesit zviceran nuk ja qëllojne meqe  ne titull shifet qarte se eshte fjala kesaj radhe per torte (Serbie: Des douaniers déjouent un trafic de gâteaux”), njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

Polcia ka konfiksuar kamionin me 500 kg  ëmbëlsira në kufi me Serbinë të premten në një autobus që udhëtonte nga Bullgaria në Spanjë.

Zyrtarët e doganave serbe njoftoi të premten konfiskimin e gjysmë ëmbëlsira gjysem  toni transportuar ilegalisht në një autobus që kishte lënë Bullgarinë fqinje për Spanjën.

“Ka qenë një total prej 500 kilogram këtyre ëmbëlsirave, pa ndonjë nga dokumentet e kërkuara” në kufijtë kryq, vuri në dukje polici adoganore. Bullgaria dhe Spanja i takojnë Bashkimit Evropian, por jo edhe  Serbia ka sjkruar gazeat zvicerane. Ppwerkunder se deklaratave të shoferevese nuk kane asgje per transport, policia në gajt ekointrollit t eauotbusit n pikën kufitare të Gradina gjetën 137 kuti qe fillimisht ihsdte emnduar se ishte drgoe, por ajo ishte trote  e fshur në tualet të autobusit.

s.

SHPËRNDAJE