???????????????????????????????Bruksel, 30 shtator  -Sot po bëhen plote pesë dite në Bruksel që po zhvillohen bisedimet për telekomunikacionin, kodin telefonik per asgje e re. Pas gati një jave negociata,  ato kane deshtuar, per te cilin kod do të negociohet më vonë, ka mesuar agjencia e lajmeve “Presheva jonë” nga burimet diplomatike brenda BE-së që po ndjek drjetpersedrejti bisedimet teknike mes Kosovës dhe Serbisë në Bruksel.

 

Nga i dërguari yne special ne BE, Bruksel

???????????????????????????????

Kodi  383 siq po flitet per Kosovën mbetet ende dikutabil si një numer ende në mjegull meqë numri treshifror 383 konsiderohet nga shume qarqe si një “numer i zonave te Serbisë” nga fakti i involvimit te Serbisë ne te dhe  përderisa IUT ne Gjenevë nuk di as nuk ka atribuuar këtë prefiks për Kosovën,  shkruan “Presheva jonë” nga Brukseli.

Ju pekrujtojme se delegacioni kosovar kryesohet nga ministrja për Dialog, Edita Tahiri kurse ai serbe nga kolegu i saj Marko Gjuric.

 

Kocijancic:Beogradi dhe Prishtina do te vazhdojnë bisedimet për kodin, deri atëhere sa të arrijnë marrëveshje

majjaasfggPas deshtimit e keytre bisedimeve Maja Kocijancici zehdnesee BE-së për agjenciene e lajmeve “Presheva Jonë* ka pohuar se Boegdai dhe Prishtina, rrespetivisht Edit Tahiri dhe Marko Gjuric  nuk do te heqim dore nga bisedimet per kodin e telefonise per Kosovësn.

“Ne do te vazhdojmë gjthsesi bisedimet për  telekomunikacionit edhe per aq kohe sa do qe të jetë e nevojshme për të dyja palët për të ardhur në një marrëveshje të realizueshëm dhe të qëndrueshëm, njheresh  për të zbatuar marrëveshjen e vitit 2013” ka thëne Kocijancic.

Këtu në Bruksel edhe pas 120 oresh negociata, palet po vazhdojnë edhe sot bisedimet ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, për zbatimin e marrëveshjeve për telekomunikacion. Bisedimet pas kater  ditë rresht ishin të fokusuara në kodin telefonik për Kosovën me shifrat famoze +383 por duket se bisedimet rreth kodit do te deshtojnë. Themi keshtu, ngase sot palet, ne diten e pestë, kane lënë anash per nje cast ceshtjen e kodit dhe ju jane rrekur temave tjera, atyre marrëveshjeve te nenshkruara, por ende të pa zbatuara ne terren nga Beogradi dhe Prishtina. Mësohet se aktulaisht ne oret e pasditës jane duke u trajtuar tema e elektroenergjisë, diplomat, targat etj..

Pas gati një jave negociata, sipas gjitha gjasave ato mund të deshtojnë, per te cilin kod do të negociohet më vonë, derisa te sqarohen disa ceshtje tjera me IUT-ne, Austinë apo  Shqiperine e cila pritet te involvohet, ka mesuar agjencia e lajmeve “Presheva jonë” nga burimet diplomatike brenda BE-së që po ndjek drjetpersedrejti bisedimet teknike mes Kosovës dhe Serbisë në Bruksel.

Agjencia  “Persheva Jonë” në kontakt me zyren e BE-së, gjjegjësisht me zj.Maja Kocijancic ka mesuar se bisedimet per kodin spa sgjtha gjasave do te shtyhen.

 

 

SHPËRNDAJE