Aktualisht qytetarët e Serbisë nëpër duar kanë  rreth 3.000.000 armë zjarri…thuhet në një raport të OKB-së  e cila organizatë ka vënë Serbinë në kyre të listës së vendeve të rrezikshme, me më së shumti armë në mesin e qytetarëve, njofton agjencia informative kombëtare “Presheva Jonë”.

 

Preshevë, 30 korrik

 

 

Në një raporr të posapublikuar nga Kombet e Bashkuara gjatë ketij muaji ku flet për (mos) armbajtjet (i) lehgale në botë, Serbinë e ka adhitur në vedin e parë të të listës të atyre vendeve të rrazikshme, duke konstatuar se sot në Serbi  rreth 3.000.000 qytetarë serbë mbjanë nëpër duar armë zjarri… Këtë nuk ka mundur ta fsheh ket realitet as autoritetet serbe. Sipas inspektori tnë Departamentin të policisë ( MUP) të Beogradit Ivan Cvijovic “një mesatare prej 100 qytetarëve të Serbisë dhe tridhjetë e tre ishin të armatosur me armë zjarri..” , njofton agjencia informative kombëtare “Presheva Jonë”.

 

Ai në vazhdim ka argumentuar se ka raste kur  persona posedojnë ligjërisht (legalisht) një armë, numër ky i vogël në krahasim me armët jera të parfgjistruara, ku qytetarët serbë mbajnë armë ilegalisht janë vërtetë shqtësuese dhe një  rrezik i madh për vet Serbinë. . Por një gjë  etillë nuk ngjet edhe me Luginës së Preshevës, ku sipas burimeve te agjencisë, cdo i 30 shqiptarë është i armatosur, sepse policia lokale që me kohë ka mbledhur, aksion pas aksioni duke bastitusur në shtëpite e shqiptarëve i ka konfiskuar ato në Preshevë, Bujanoc e Medevegjë.

 

Ne emer të luftës kundër “terroirzmit” dhe ne kerkim te armeve jemi deshmitare se viteve të fundit polica ka zhvilluar së paku 10 aksione në Luginën  e Preshevës ku pasur bastisje e arrestime dhe burgosje të te rinjëve. Ndërsa aksione të tilla nuk mbahet mend se eshte raportuar as nga MUP e as nga mediat serbe se eshte bërë dikund në Serbi. Sikur të ishte bërë një gjë e tillë, sigurisht sot në Serbi nuk do të ishin 3 milione armë në duar të popullatës e as serbia nuk do të ishte në vendin e parë të listës nga vendet e rrezikshme për nga numri i armatimit ne duar te popullsisë civile…Madje informacionet tona flasin se armatimi i konfiskuar nga shqipetaret e Lugines tani gjendet ne duart e  serbeve.

SHPËRNDAJE