Preshevë, 24 dhjetor –Sipas Komisionit Komunal Zgjedhor, në një zgjedhje të jashtëzakonshme lokale në komunën e Preshevës, rreth 44% e 38,860 votuesve të regjistruar votuan deri në orën 17:00, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Shtatë parti shqiptare dhe shtate serbe (keta te fundit me një liste) po garojnë për 38 vende në Kuvendin e Preshevës. Jane hapur sot 38 kuti ne lokacione të ndryshme te votimeve për zgjedhjet e parakohshme lokale në komunë. 38.751 votues të dielën do të vendosë për përbërjen e parlamentit lokal dhe presidentit të ri të komunës. Ne terren gjenden te pranishme vezhgues te OSBE-së dhe gazetare lokla dhe vendor, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

L’image contient peut-être : texteEkipi i gazetarëve te agjencise sone nga terreni njoftojne se në 38 vendvotime jane hapur kutitë në komunën e Preshevës per procesin zgjedhor, qes sipas informatave të para, zhvillohet në një atmosferë paqësore dhe sipas rregullave. Por ne oret e pasdites duket se u prish rendi. Mesohet se në një qendër votimi u pezullua per shkak  molsamrrveshjeve, një përpjekje për të blerë vota ju eshte rpaortuar policsië. Sipas burime jo zyretare nje vendevotim ne Bushtran prishet, thehet kutija e votimit, duke perfunduar me  perleshje fizike mes simpatizantve. Duket se si ishte fushtata parazgjedhore nxehte ashut edhe dita e sotme po kalon hallakamë ne Presheve mes simpatizantëve.

 

Në zgjedhjet e parakohshme marrin pjesë 8 subjekte politike: 7 shqiptare  PDSH, APN, BDL, PVD, LR-PDSH, UDSH, PD si dhe 1 serbe Lista e bashkuar serbe.

Qytetarët ndër kërkesat kryesore përmendin punësimin e të rinjve, tekstet shkollore dhe njohjen e diplomave të Kosovës pasi shumica e të rinjve diplomohen atje.

Zeqirija Miftari, kryetari i Komisionit Komunal Zgjedhor thotë për agjencine e lajemeve “Presheva Jonë”  se në vendvotimin numër 3 në qytet ka pasur probleme të vogla, por ato u hoqën me shpejtësi. Sipas tij, deri në 35% të votuesve të regjistruar kanë shkuar në zgjedhjet Preshevë deri në pasdite.

Kryetari i Partisë Demokratike të Shqiptarëve (PDSH) Ragmi Jugpress Mustafa tha se këtë herë ka probleme në qendrat e votimit për shkak se të gjitha materialet zgjedhore në cirilik dhe ka një problem për të kuptuar këtë letër nga disa shqiptarë.

SHPËRNDAJE