Preshevë, 24 dhjetor  -Eurodeputetja Tanja Fajon ka trhne sot se eshte e shqetësuar në lidhje me zgjerdhjet ne Swerbi, ku ne disa qendra votimi ka pasur incidennte, te cilta zgjedhje i ka cilesuar si te dhunshme dhe antidemokatike, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Ekipi i gazetarëve te agjencise sone nga terreni njoftojne se në 38 vendvotime jane hapur kutitë në komunën e Preshevës per procesin zgjedhor, qes sipas informatave të para, zhvillohet në një atmosferë paqësore dhe sipas rregullave. Në zgjedhjet e parakohshme marrin pjesë 8 subjekte politike:

Garojne 7 shqiptare PDSH, APN, BDL, PVD, LR-PDSH, UDSH, PD si dhe 1 serbe Lista e bashkuar serbe.

Qytetarët ndër kërkesat kryesore përmendin punësimin e të rinjve, tesktet shjiollore dhe njohjen e diplomave të Kosovës pasi shumica e të rinjve diplomohen atje.

Zeqirija Miftari, kryetari i Komisionit Komunal Zgjedhor thotë për agjencine e lajemeve “Presheva Jonë”  se në vendvotimin numër 3 në qytet ka pasur probleme të vogla, por ato u hoqën me shpejtësi.

Votimi është ndërprerë për shkak të mosmarrëveshjeve të ndërsjella, tha presidenti i komisionit zgjedhor Zeqir Miftari Komunal.

Diplomatja evropiane Tanja Fajon në Twitter e saj ka bëre thirrje për mbajtjen e zgjedhjeve në mënyrë të qetë, sepse, siç tha ajo, “zgjehdjet janër  në interes të të gjithëve.”

Partia Përparimtare Serbe tha të martën se zyrtarët e Partisë Demokratike, kryesuar nga Gordana Comic dhe Aleksandra Jerkov, së bashku me një duzinë aktivistë të Partisë Demokratike, në mënyrën më brutale të ndërhyjë me procesin zgjedhor dhe të vullnetit të lirë të qytetarëve në Pecinci.

Aleksandra Jerkov, në anën tjetër, ka thënë më herët e Blic se ai ishte bindweed (në Pecinic) një njeri sulmuar, rrëmbyer zëvendës president telefonit i Partisë Demokratike Igor Salak dhe e hodhën në një gropë.

SHPËRNDAJE