bizchhcPreshevë, 19 tetor  -Policia doganore mbrëmë vonë, pas mesante në piket  kufitare (Shid) mes Serbise dhe Kroacise ka zbuluar dy emigrantë afgant të fshehur në një kamion.

Agjencia  e lajmeve “Presheva jonë” duke ju referuar burimeve policore,  në kamionin me dy emigrantë afganë që mbante një letër ambalazhi për Zvicër, kishte per destinacion Zvicrën

Kufijte e Serbisë me Kroacine (Shid) dhe me Maqedonine (Preshevë) mujave te fundit jane bërë qendra te preferuar kalimi per trafikantët e gjitha llojeve. Vetëm ne Preshevë, jug te Serbisë (qytet ky i banuar kryesisht me shqiptarë) dy muajt fundit jane kapur qindra emigrante ilegal sirianë apo afgan qe përmes Serbise synojne Zvicren dhe vendet e BE-së. Po ashtu ne piken kufitare ne Presheve pos emigrantëve, nuk kalon javë qe t’mos kapen me qindra kg cigare, duhan, droge, pare,  ari,arme e municion etj..

SHPËRNDAJE