majjassBruksel, 19 tetor  -Ministrja për Dialogun Edita Tahiri dhe Marko Gjuric shfa te delegacioneve nga Prisjtina dhe Beogrdai ne dilogun Kosovë-Serbi gjendne en Bruksel  për të vazhduar bsidiemt maratoinike “sans fronitires”.

Por kësaj radhe  ne Briuksel duket se kane lene anqash ceshtjen e telekomunikacionin (kodin e telefonise) ku biseidemt  do te fokusohen vetëme per dy qeshtje, per levizjen e lirë dhe diplomat, ka deklaruar sot për agjencine e lajmeve “Presheva jonë” zedhënesja e BE-së Maja Kocijancic.

 

Në agjendën e takimeve janë si zakonsiht çështja e serbeve ne Veriun e Kosovës, si dhe levizja e lire dhe ajo e diploamve. megjthse rteeth kesaj te fundit Edit tTahiri gajt ekeitj viti s epaku tri here ka njftuar se kjo “pune eshte kryer” dhe tash nuk dihet pse flasin më për keto diploma nese eshte kyrer ?!.. Siq dihet me vite te tera studentet nga Lugina e Preshevës jane bllokuar,  kurse at që kane diplomuar, kane lëshuar kaherë Luginen, për shkak paperspektivës se tyre, cka dite e sa vie keto treva shqiptar po zbrazen nga të rinjtë ?!

Gjatë qëndrimit në Bruksel, ministrja Tahiri po zhvillonë takime me palen serbe, për të diskutuar mbi fazën vijuese të dialogut të Brukselit. Delegacioni i Republikës së Kosovës i udhëhequr nga ministrja Edita Tahiri, ka ekspertët nga ministritë dhe institucionet tjera relevante për temat që do të trajtohen.

Po ashtu, do të vazhdojnë bisedimet për marrëveshjen për drejtësi për të definuar më tej detajet e procesit të zbatimit. Pasnesër, më 20 tetor, në agjendë do të jetë çështja e vlerësimit të zbatimit të marrëveshjes për njohje reciproke te diplomave.

SHPËRNDAJE