Në përvjetorin e sivjem të Lidhjes së Prizrenit ishin të paranishëm edhe përfaqësues nga Lguina e Preshevës, rrespektivisht  Ragmi Mustafa, kryetar i komunës së Preshevës  dhe Riza Halimi, deputet,  të cilët takuan personalitet shqiptare nga Tirana e Prishtina si dhe folën mbi rolin e shqiptarëve të Luginës së Preshevës në clirimin e Kosovës si dhe në ndëertimin e  vedbit nga biznismen tanë  që veprojnë në Kosovë apo diapsorë,  njofton agjencia informative kombëtare „Presheva Jonë“ nga Prizreni.


 

Prizren, 10 qaershor

 

Lidhja e Prizrenit sot shënuar 134-vjetorin e krijimit të saj. Festimet për këtë rast janë zhvilluar në ndërtesën ku dhe u mbajt Lidhja e Prizrenit, 134 vite më parë marrin pjesë dy kryeministra, Sali Berisha dhe Hashim Thaçi, kryeparlamentari i Kosovës Jakup Krasniqi, zv. kryeministri i parë Behxhet Pacolli,  kreu i PDI-së në Maqedoni Ali Ahmeti …Në përvjetorin e Lidhjes së Prizrneti ishin të paranishëm edhe përfaqësues nga Lguina e Preshvës, rrespektivisht  Ragmi Mustafa, kryetar i komunës së Preshevës  dhe Riza Halimi, deputet,  të cilët takuan personalitet shqiptare nga Tirana e Prishtina si dhe folën mbi rolin e shqiptarëve të Luginës së Preshvës në clirimin e Kosovës si dhe në ndëertimin e  vedbit nga biznismen tanë  që veprojnë në Kosovë apo diapsorë,  njofton agjencia informative kombëtare „Presheva Jonë“ nga Prizreni.
Festimet në kujtim të 134- vjetorit të “Lidhjes së Prizrenit” ka nisur me ekzekutimin e himnit tonë kombëtar dhe atij shtetërorë të Kosovës. Në fjalën e tij, kryeministri Berisha theksoi se Lidhja është ngjarja në të cilën shqiptarët që jetonin dhe shtriheshin në territoret më të gjëra të Ballkanit, që kishin qenë të sulmuar do të mblidheshin në këtë tempull me sloganin “Një komb një qëndrim.”

Kurse, ideri politik nga Presheva, Riza Halimi tha se shqiptarët e Preshevës, bujanocit dhe Medevegjës, përveç që ka dhënë kontribut të jashtëzakonshëm gjatë luftës, po vazhdon të jap kontributin e tyre me ndëndërtimin e Kosovës me ionvestimeve dhe aktivitet e larmihshme ntë biznismenëve nga Lugian e Preshevës  coftë në Kosovë apo nga ata që veprojnë në perendim, njofton agjencia informative kombëtare „Presheva Jonë“ nga Prizreni.

“Shqiptarëtr e Kosovës Lindore  më shumë se në shumë raste të popujve tjerë, ka dhënë një kontribut susbtancial në luftën tonë për liri, barazi, në procese të rëndësishme shtetformuese. Besojmë se edhe kjo konferencë do ta jap një kontribut të madh, që nga çdo aspekt të studiohet, të analizohet për të nxjerrë një moment tjetër shumë të rëndësishëm, se pikërisht këto tema dhe vetë diaspora i bashkoi në këto momente më së shumti shqiptarët kudo që janë”, ka thënë Halimi sot në Prizren.

 

SHPËRNDAJE