SOT: ARIFI – ARSIC

Dy Serbë dhe dy shqiptarë  me influencë  sipas RadiOK, disa orë para fillimit të seancës konstituive të  kë KK të Bujanocit kishin për obligim të fitojnë ose t’i blejnë  këshilltarët nga radhët e koalicionit “multienik”  që formoi qeverinë e re lokale, njofton agjencia informative “Presheva Jonë”.

 

DJE: ARIFI – KAMBERI

Opozita shqiptare në Bujanoc, besojnë se qeveria e re mes partitve  serbe dhe shqiptare mund ta destabilizojnë Bujanocin, duke pohuar se partitë shqiptare në zgjedhjet  e fundit lokale kishin fituar bindshëm me 30 nga 41 vende për këshilltarë, ku komuna mund tëuhdëhiqej me shiptarë,gjë kjo krejt normale  meqë  komuna eshtë e populluar me shumicë shipatre  por Partia Demokratike e Nagip Arifit zgjodhi aleatë serbët, duke berë një koalicion me ta, njoftojnë mediat serbe.

 

 

Bujanoc, 11 qershor

 

Me mbitullin “Nuk e duan multienticitetin”  dhe me titulli “shqiptarët deshën të blejnë këshilltarët serbë me 30 mijë euro” nisë shkrimin e vete gazeta serbe “Kurir” duke bërë fjalë mbi themelimin e  qeverisë së re shqiptaro-serbe të pushtetit lokal në Bujanoc.

Burimet e  ngjajshme njoftojnë se  dy “mësitët”  serbë, punëtorë arsimor N.M. dhe biznesmeni M.V. kanë konkatuar dhe biseduar me disa politikaj serb me ndikim për të bërë pazar në blerej e mandateve të katër këshilltarëve, ku shqiptarët kanë ofruar një cmim prej 30 mijë eurosh ?!. Qëllimi i tyre ishte thjesht prishja e  koalicionit shqiptaro-serb, apo siq njihet tashmë ndër shiptarët, si koalcionini i “bratstvo-jedinstvos”  i përbërë nga Partia Demokratike e Nagip Arifit, Grupi i qytetarëve Stojanca Arsiq dhe lista serbe “Për një Bujanoc më të mirë”, ti blihen së paku katër këshilltarë nga 30 mijë euro (gjithsejt 120 mijë euro)  me ç’rast sot nuk do të ishte formuar qeveria lokale  serbo-shqiptare e prirë nga Nagip Arifi.

 

“Është mëse e  vërtetë se të shtunën e kaluar rreth orës 22 më ka ftuar  N.M. dhe më ka prpozuar një takim sekret ballërballë. Kur u takuam me te, ai me vete kishte 30.000 euro duke më thëne që ta blejë një këshilltar serbë, per ta prishur kulacionin shqiptaro serbë..” ka pohuar  burimi i besueshëm për radiostacionin serbë RadiOK.

“Në pyetjen time nga këto para, respektivisht nga kush i ka marrë ai, N.M. është përgjigjur se të hollat i ka marrë nga shqiptari F.I.”, ka thënë më tej burim për radion serbe.

Ai, në vazhdim, njëkohësisht ka pranuar se një mison të tillë kanë pasur edhe dy Shqiptarë tjerë, të cilët po ashtu kanë vizituar disa këshilltarëduke u përpjkeur t’i blenin duke i ofruar 30.000 euro me qëllim të rpishjes së koalicionit shqiptaro-serb në Bujanoc.

Opozita në Partinë Bujanocit për Veprim Demokratik, lideri i së cilës, Riza Halimi, i cili ka nëntë anëtarë, Lëvizjen e Progresit Demokratik e Jonuz Musliu me gjashtë anëtarë, të Bashkimit Demokratik të Shqiptarëve e Mejdi Zeqirit me tre këshilltarëve.

 

 

Para 6 majit Bujanoca për Kryetar kishte një shqiptar  (Shaip Kamberin) dhe një nënkyretar, po ashtu shqiptar (Nagim Arifin), ndërsa sot,  Bujanca ka një kryetar shqiptar (Nagip Arifin) dhe një nënkryetar serb (Stojanca Arsic)

 

Opozita shqiptare në Bujanoc, besojnë se qeveria e re mes partive  serbe dhe shqiptare mund ta destabilizojnë Bujanocin, duke pohuar se partitë shqiptare në zgjedhjet  e fundit lokale kishin fituar bindshëm me 30 nga 41 vende për këshilltarë, ku komuna mund të udhiqej me shqiptarët, gjë kjo krejt normale  meqë  komuna e Bujanocit është e populluar me shumicë shiptare,  por Partia Demokratike e Nagip Arifit zgjodhi për aleatë serbët, duke berë një koalicion me ta, njoftojnë mediat serbe.

 

Për fund do theksuar se nga zgjedhjet e fndit lokale në Bujanoc fituese është Pratia Demokratike, qe para 6 majit ishte në opozitë. Tash komuna e Bujanocit mbetet «shembull »  i « vëllazërim-bashkimi »  flitet  në kancelaritë e Beogradit, pasi dikur jo lrag, para 6 majit të këtij viti, Bujanoca për Kryetar kishte një shqiptar  (Shaip Kamberin) dhe një nënkryetar po ashtu shqiptar (Nagim Arifin), ndërsa sot,  Bujanca ka një kryetar shqiptar (Nagip Arifin) dhe një nënkryetar serb (Stojanca Arsic) Tash logjikone se kush janë fituesit,  shqiptarët apo serbët në Bujanoc…

SHPËRNDAJE