kodraaaGjenevë/OKB, 1 dhjetor  -Dita e Flamujrit 28 Nentori dhe 104 -vjtori i themelimit te shteit tone shqiptar pos nder komuniteitn shiptare ne Zvcer u kremtua edhe ne apllatin e OKB-së në Gjenevë organizuar nga  Misioni i përhershëm i Republikës së Shqipërisë pranë Organizatës së Kombeve të Bashkuara. Misioni shqiptar  ka organizuar një pritje për trupin diplomatik dhe komunitetin shqiptare ne Gjenvë dhe Zvicer.  Ne mesin e shume ambsadoreve boterore, anetare te OKB-së dhe aleate te vendit tone, ne ket brëmje kremte ishte ftuar edhe autoitete te kantonit te gjenves dhe nga konfederat helvetike e Zvcres si dhe drejori i pergjithshem i OKB-së z.Michael Møller, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë” ga Zvicra

alb1Me kete rast  ceremnoi nisi me himnin kombëtar, kurse te prashimit i prshëndeti ambasadsorja shqipatre prane   OKB Filloreta Kodra. Ajo fillimisht para mysafireve i dha nje retrospektive zhvillimve ne Shqiperi nga koha e Skenderbeut, Nnete Trezes, Shpallja e shteti shqiptare deri tek  anetarësimi i vedit tone si anetare e re ne OKB ne dhjetorin e vitit 1955.

Filloreta Kodra, ambasadore e Shqipërisë në OKB që prej vitit 2012 foli per rolin e Shqipërise na ballkan si faktor paqeje dhe stabiliteti.   Shqiperia pas anetaresimit te sja ne NATO ajo tashme eshte ne rruge te integrimeve evropiane.  Ky vend i vogel me nam te madh eshte zgjidhur anëtare e Këshillit të të Drejtave të Njeriut e në të njëjtën kohë Ambasadorja merr postin e zëvendës-presidentes së Këshillit.

albflamuriokbAmbasadorja nuk ka hezituar që kohët e fundit ta distancojë Shqipërinë nga disa pozicione radikale në gjirin e Këshillit të të Drejtave të Njeriut, duke mbështetur rezoluta feministe dhe në mbrojtje të minoriteteve. “Vendi ynë është multikultural dhe vendosmërisht i orientuar drejt Evropës”, ka thënë ambasadorja Kodra.

 

Pë rolin e Shqipërise kane folur edhe zyrtaret e larte te OKB-së si dhe ambsadore e perfaqësues te organizatave ndërkombëtare.

flamuriirrKete mbrëmje feste me komunitetin shaiptar, ambasadore dhe perfaqesue te larte te OKB-së si dhe miqë zviceran edhe me impozonte atmosefren e beri koncerti, prezentuar nga artistet  e njohura shqiptare Mimoza Nazarko e shoqeruar nga Elona Mathieu dhe Ermira Zyrakja-Piano.

Ne fund per mysfiret qe kishin ardhur te festojne basakrisht 28 Nëntorin, jubileun e e sivjem të shteti shqiptar para flamurit kombëtar shtrua per ta nje aperitiv paralel me te edhe nje ekjspozite, ku të pranishjmit panten rastin te shofin vlerat shqiptare permes nje ekspozita“ Besa & I Am Your Protector” . Në kete ekspozite të piktuarave te larimshme pos figures se Skenderbeut edhe te Ismasjl Qemallit ishin  ekspozuar edhe figura e Nëne Terezes deri tek ambasadori i pare i OKB-së Fan Noli. albshipokbalbnsnsd

SHPËRNDAJE