Ballina Lajme Aktuale Në Alpet e Elbasanit shqiptarët e Serbise (Preshevës) me flamur shqiptar, serbet...

Në Alpet e Elbasanit shqiptarët e Serbise (Preshevës) me flamur shqiptar, serbet me..

0

bajjrrNe foto alpinistët shqiptarë të Presheva te prire nga Bajram Sadriu nga Karaduku (Lezbali) i Preshevës me flamur shqiptar…

 

Rreth 70 turistë, të ardhur nga hapësira ballkanit kanë vizituar zonën turistike të alpeve apo Funarine Elbasan, siq njihet andej. Në mesin e kyter alpinisitve nuk kishte vete shqiptare  por edhe serbë, shkruan agjencia e lajemeve “Presheva Jonë”

 

Presheva me flamur kuqezi ne Shqiperi!.. Ktu bile Serbia smund t’na e hjek flamurin si ne Medvegjë 
flammauuAlpinistet ishin musafire,  turistë të ardhur nga hapësira shqiptare, nga Presheva, Maqedonia, Kosova,  por edhe alpinistë nga Serbia, kanë eksploruar Funarin, një nga zonat me reliev më të ashpër  të Elbasanit. Eshte interesant te theksohet se aty kishte shqipratre nga Serbia po redhe nga Shqiperia. Cka ra aty ne sy se shqiptaret e Serbise (nga Lugina e Preshevës)  ngriten flamurin shqiptar, kurse ata te Kosovës me  atë të Serbisë ?!, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”.

 

Dushica Stamenkovic, një qytetare serbe nga Leskovci  ecila amdirmointe me shume shiptaret e Sqhieprise se sa te Kosovës qe sipa ssaj “ata qenkan me tolerant dhe me te bute” pohon se Sqhuiperia me pëlqen shume

“Vij në Shqipëri për herë të pestë, ndërsa në Elbasan është hera e parë. Këtu ka njerëz të mrekullueshëm, mikpritës. Në Elbasan ndihem si në Leskovc, në shtëpinë time. Marrëdhëniet ndërmjet shqiptarëve dhe serbëve ne nuk i shikojmë nga aspekti politik..” Stamenkovic.

Kryeqytetari i Elbasanit, Qazim Sejdini, ka pershendetur turistët, dhe i ka ftuar ata të vizitojnë dhe zona të tjera, pjesë atraktive e kësaj Bashkie në Shqipërinë e mesme

SHPËRNDAJE