Fasikla misterioze e Dacic me fotografi që tregoi Trump në sesionin e OKB-së a mund te ishin “kishat serbe te shkatëruara nga shqiptaret” ose harta te ndërrimit të nderrimit të territoreve mes Kosoves dhe Serbisë ?

Tashmë dita e parë e Asamblesë së Përgjithshme të OKB në Nju Jork, Ministri i Jashtëm serb Ivica Daçiç ka pasur një takim të ngushtë me presidentin amerikan Donald Trump. Daçiq arriti të flasë shkurtimisht me të, cka u pa prmes nje video nga ky takim. Gjithkush po pyeste se çfarë ishte tema e bisedës së tij dhe ajo që Dacic po i drejtohej presidentit amerikan.

“Presheva jonë”: Dacic nuk eshte aq naiv as fëmije qe nje presidenti te nje vendi superfuiq boterore t’i kerkoj autograf apo numrin e telefonit?!

Daçiç i tha Tanjugut se Tramp, me të cilin u takua më parë katër vjet më parë, bëri fotokopje të faqeve të mbulimit të të gjitha gazetave serbe kur u zgjodh president i Shteteve të Bashkuara.

“Serbët ishin më të uritur për të..” tha Daçiç duke shtuar se Serbia është duke pritur Tramp si presidentin e parë të SHBA pas Geraldo Ford. Ai përkujtoi ftesën e presidentit serb Aleksandar Vuçiq për të vizituar Serbinë.

Sipas Daçiqit, Tramp u përgjigj pozitivisht, tha se ishte i lumtur, i tha personit të kontaktit dhe e pyeti nëse Ana Ivanoviq ishte ende duke luajtur tenis.

Dje dhe sot mediat  jo vetme ne serbi, pro edhe ne Kosov e eballkan vazhdojne te komentojne me fotgrafi er pamjhe prezentimin e Dacicit dhe fasiklen e tij “misterioze” qe i dhuroi presidentit te”SHBA-ve.

“Takime të ndryshme janë një mundësi për takime informale dhe biseda, dhe kjo ishte takimi i im dje me Donald Tramp. Për Presidentin amerikan Tramp, të cilin e takova katër vjet më parë, i solla fotokopje të faqeve të mbulimit të të gjitha gazetave tona kur u zgjodh..” Daçiç i tha Tanjugut.

Ne këte Video, shifet qartë se Daçiç qe nuk ishin thjeshrte letar, poer me shume se aq, ishte nje “dosje” qe duken se aty kishte edhe foto..dhe i tregoi presidentin amerikan cka nuk i ngjajnë titujve te  mediave serbe. Por,  disa media kane shkruar se Trump ja dha numrin e telefonit apo autografin?.

Ndryshe nga këto media agjencia e lajmeve “Presheva jonë” dyshon se ne fasiklen e Dacicit drejtuar Tramp kishte fotografi nga të “kishave serbe të shkaterruara nga shqiptarët” apo “harta te ndërrimit të territoreve”, qe SHBA-te e dine sigurisht më mire se Boegrdai se kush vertete shkaterroi kisha e xhamia me shumë në ballkan!.. Sdoqoftë, sipas agjencise se lajmeve “Presheva jonë” Dacic nuk eshte aq naiv as fëmije qe nje presidenti t’i kerkoj autograf apo numrin e telefonit?

Se cfarë është biseduar verfte mes Trump dhe Dacic, ate mund ta thotë një ditë sigurisht vete Tramp..

SHPËRNDAJE