Résultat de recherche d'images pour "pdsh presheve deklarata"Deklaraten e Partise Demokratike Shqiptare lidhur me situaten e krijuar ne Komunen e Presheves pas aktvendimit mbi emerimin e kryetarit dhe anetareve te organit te perkohshem te Komunes se Presheves nga ana e  Qeverise se Serbise.

Në mbledhjen e mbajtur më, 18 shtator 2017, Kryesia e Partisë Demokratike Shqiptare,
në bazë të diskutimeve të shumta rreth situatës së krijuar në Komunën e Preshevës pas
aktvendimit për emërimin e kryetarit dhe anëtarëve të organit të përkohshëm të Komunës së Preshevës nga ana e Qeverisë së Serbisë, lëshon këtë:

 

K O M U N I K A T Ë

Partia Demokratike Shqiptare konsideron se aktvendimi i Qeverisë së Serbisë mbi
emërimin e kryetarit dhe anëtarëve të organit të përkohshëm të Komunës së Preshevës, është një vendim denigrues dhe qyqar që i shërben destabilizimit edhe ashtu të ngarkuar të situatës politike në Komunën e Preshevës, thuhet ne fillim te komunikatës se PDSH-së nesjhkruar nga kryetari i saj Ragmi Mustafa, transmeton agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Qeveria e Serbisë, në raport me shqiptarët, me këtë vendim antiligjor dëshmon edhe
njëherë vazhdimin e politikës diskriminuese, tani më edhe me diktate të imponuara nga
Beogradi në emërimin e organit të përkohshëm, i cili do të duhej ta pasqyronte përfaqësimin proporcional të subjekteve politike në Kuvendin Komunal të shpërbërë.
Partia Demokratike Shqiptare vlerëson, se me këtë aktvendim Qeveria e Serbisë bie
ndesh me ligjet e saja, gjegjësisht me nenin 86 të Ligjit mbi vetëqeverisjen lokale si dhe nenit 192 të Kushtetutës së saj.

 

Partia Demokratike Shqiptare lidhur me këtë situatë të krijuar në komunën e Preshevës,
fton faktorin politik shqiptar për Unitet Kombëtar duke u rreshtuar fuqishëm kundër
aktvendimeve e vendimeve abritrare shtëtërore serbe në dëm të shqiptarëve në Luginë të
Preshevës.

 

Përderisa qeveria serbe nuk e ndryshon aktvendimin mbi emërimin e organit të
përkohshëm dhe të njejtin ta bazoj në respektimin e ligjeve të saja, PDSH nuk do t’i bëj shërbim kësaj përbërje.

Partia Demokratike Shqiptare për situatën e krijuar kërkon nga kryetarja e Kuvendit të
Serbisë që pa humbur kohë t’i shpall zgjedhjet e parakohshme lokale në Komunën e Preshevës, me qëllim të formimit të organeve legjitime e fuqiplote të pushtetit lokal dhe duke i dhënë mundësinë e lirë e demokratike sovranit që të vendos për të zgjedhurit e saj.
PDSH do të monitorojë nga afër punën e organit të përkohshëm, përderisa do ta lejojë
qeveria në këtë përbërje të funksionoj dhe për çdo veprim, punë apo aktivitet do të ndaj
opinionin e saj duke i njoftuar qytetarët e Komunës së Preshevës në kohë.

SHPËRNDAJE