musliuPreshevë, 18 shtator  -Siq kane raportuar dje  “Presheva jonë” dhe mediat tjera shqiptare ne Kosovë e  Shiqpëri, madje edhe ne Serbi se policia serbe ne Presheve arrestoi (e me pas e liroi)  aktivistin e KDNJ-së, Enkel Rexhepin per simbolet,  flamurin kombetar.

 

Shqiparet nga Beogradi reagojne, shqiptaret ne Presheve jo, për arrestimin e djeshem te akvitistet te KDNJ per simbolet kombetare?!

flaaapp11Lidhur me kete incident-diskriminim ka reaguar te paret reaguan ata nga Këshilli për të Drejtat e Njeriut duke e dënon arrestimin arbitrar dhe mbajtjen e përkohshme në stacionin policor të aktivistit të saj, z.Enkel Rexhepi; nga ana e pjesëtarëve të Stacionit Policor të Preshevës, të Ministrisë së Punëve të Brendshme të Republikë së Serbisë.

Rreth ketij incidenti te provokar nga polcia serbe kane reaguar edhe shqiptaret ne Boegrad. Nje grup studentesh dhe inteletualesh si dhe biznsemenesh shpare nga Lugina ne Beograd dhe Nish permes agjencise se lajemeve “Presheva Jonë” kane denuar ashper ket akt diksriminues duke kerkuar nga policia serbe te ndal provokimet. Por per cudi dhe epakuptueshme eshte heshtja, qe deri tash askush ende nuk ka rreaguar nga Presheva?!

 

Ndryshe edhe kryetari KKSH-së Jonuz Musliu sot permes agjencise s elajemeve “Presheva Jonë” ka reaguar për rastin e djeshme ku u arrestua aktivisti i KDJ Enkel Rexhepi i cili gjat nje aktivteti te mebeshtur nga qveria zvcrane ai u pengu nga polcia pse kane apre simbolet shiptare ?!

“Këtp prvokime te polcise serbe ne Prehve, jane te ngjajshme te epoke sse iloshvcit e dikur i bente ne Kosove te cilet i pengnte flamri dhe gjithecka cfar eshte shpiptare. Prandaj Beogrdai duhet t eheq duar nga keto prvokime dhe forma te tilla te diskrminimit nrse e ka ndermend te shkojne ne BE..” ka delaruar z.Jonuz Mulsu kyretar i Kuvenditt e Bujancoit,

Kreu i KKSH-së Musliu keto prvokime t epolcise serbe me sibbolet apo me flamurin kombëtar ne Preshv ei ka konsideruar me shue se provokime. “Serbia me ekto raste po del qesharake dhe provok desatbilitetion e Luginës. Si ipengon flamuir shptare ne Preshve e si nuki engon ne qender te Boegdait, ne Sva Cneter ?!” ka pyetur ne fund z.Musliu

 

 

 

SHPËRNDAJE