SVP Vice President Blocher gestures during his speech to a party meeting in LuganoBerne, 18 shtator –Ish Këshilltari Federal ështe sulmuar fizikisht të shtunën, në një tubim politik në një hotel. Sulmuesi ishte i armatosur me një thikë, njofton agjenciae lajmeve “Presheva Jonë” nga Zvicra.

Të shtunën në mëngjes, Christoph Blocher u sulmua nga një tetëdhjetëvjeçar i armatosur me një thikë që ai la një panel diskutimi mbi marrëdhëniet ndërmjet Zvicrës dhe Bashkimit Evropian, në Cyrih.

Z. Blocher dhe Socialiste Kombëtare Këshilltar Corrado Pardini të shtunën në mëngjes ka mbajtur një debat mbi “Zvicra dhe BE-së; dhe më pas?”. Pas përfundimit të ngjarjes, një burrë u përpoq për të sulmuar Christoph Blocher. Zyrtarët e sigurisë kanë rrethuar menjëherë dhe e mbajti deri mbërriti policia, e cila e mori atë në stacion. Ky është një “njeri i 81 vjet,” tha ATS një zëdhënës i policisë. Gjatë kontrollit, policia zbuloi se ai kishte një thikë,

Sipas Christoph Blocher, një njeri do të kishte afruar në korridor hotel, duke i kërkuar në qoftë se ai e kujtonte atë. “Unë jam ai që ju ka bërë këshilltar federale”, do të u përgjigj ai, para se të duke i dhënë atij një grusht.  Christoph Blocher nuk u lëndua.

SHPËRNDAJE