kosdddSipas njohësit të çështjeve politike, Artur Roshi, në këtë rast,  ka përgjegjësi direkte Ministria e Punëve të Brendshme të Kosovës, që nuk duhet të lejojë cënimin e jetës së qytetarëve të saj, kur ata janë konform ligjeve të vendit në përditshmërinë e tyre.  “Këto mos reagime të ministrit të brendshëm duhet të shoqërohen me dorëheqje të tij, sepse ky është reagimi i vetëm i ti”, ka thënë Roshi.

Nuk është rastësi që MUP-i serb të ketë qasje dhe të arrestojë qytetarë në Republikën e Kosovës, pasi veprime të tilla kanë ndodhur disa herë edhe në të kaluarën. Pjesëtarët e MUP-it serb, disa ditë më parë në territorin e Kosovës, përkatësisht afër Leposaviqit kanë arrestuar qytetarë të Kosovës.  Sipas analistëve politikë dhe jo vetëm, kjo është sfida më e madhe e Kosovës, dhe ky veprim pa dyshim është terrorizmi nga i cili rrezikohet Republika e Kosovës.

koossddGjithashtu, ky veprim nga ana e MUP-it serb, po ashtu është edhe turpërim i uniformës shtetërore të Kosovës, dhe kjo gjë nuk duhet lejuar e pranuar assesi nga efektivët e sigurisë së Kosovës.

Analistët politik vlerësojnë, se kjo i bie që shteti ynë, në këtë rast ka dështuar, meqë është shndërruar në një shtëpi pa dyer, siç njihet në zhargonin popullor, meqë kushdo nga jashtë mundet të veprojë lirshëm dhe pa pengesa. Sipas tyre, në këtë rast jo vetëm Ministria e Punëve të Brendshme dhe Policia e Kosovës, por edhe vete  ekzekutivi vendor është dashur të reagoj ashpër ndaj këtyre veprimeve provokuese të shtetit serb.

SHPËRNDAJE