Preshevë, 16 maj -Zëvendëskryeministri dhe ministri i Ndërtimit, Transportit dhe Infrastrukturës, prof. dr. Zorana Mihajloviq ka tjheksuar sot ka theksuar ne TV e mengjesi se autostrada nga Horgos në Preshevë ka perfunduar se ndertuari ndërtuari ne korridorin e 10 që do te inaugruhet te shtunen e ardhsme”, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

“Gërdelica është një kryevepër ndërtimi dhe vendi më i vështirë ndërtimi në Evropë. Ka pasur shumë probleme, ne transferojmë një pjesë të lumit dhe korridorit hekurudhor, seksioni i ka dy tunele të gjatë, Predejane dhe Manajle, 36 ura, nga të cilat më të denjë 62 metra të lartë.    Një punë e madhe është pas nesh, ishte e rëndësishme për të përfunduar autostradën përpara sezonit, sepse ne duhet të ndërtojmë për qytetarët e këtij vendi “, ka thënë Mihajloviq.

Zëvendëskryeministri tha se Serbia është njohur si rruga më e shpejtë dhe se 56 milionë makina kanë kaluar nëpër vendin tonë në 2018, ose 20 milionë më shumë se në vitin 2014.

Mihajloviç shtoi se Serbia sot është një vend i qëndrueshëm, me një buxhet dhe ekonomi të qëndrueshme, e cila na jep mundësinë të investojmë në infrastrukturë.

“Korridori 10 është shkolla jonë e madhe. Ne nuk do të fillojmë më projekte derisa të përgatitet paraprakisht çdo gjë – planet, dokumentacionin e projektit, shpronësimin. Nuk ka rrethana të papritura, ” ka thëne ajo ne fund.

Hpaja e  autostradës nga Presheva-Horogosh (korridori 10) qe do te inaugurohet solmnisht te shtunen e ardhsme qytetaret e Lugines se Preshves kane deklaruar se kjo dite do tge jete feste edhe për shqiptaret, sepse ky korridor lidh edhe me shume ata dhe do te instnsifikoj bahskpunimin nderkrultuor e bizenset ne trekendshin Kosovë-Serbi-Maqedoni-Shqiperi..

SHPËRNDAJE