Zurich, 15 maj -Kryetari i Komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri po qënderon per nje vizite pune ne Zvicër. Ai po qendron ne Zurich, ne ketë qytet me te zhvilluar ekonomikisht ne kete vend ka bere inaugurimin e odes ekonomike kosovaro-zvicerane, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë” nga Zvicra.

Me rastin e ketij manifestimii ku u be inuagurimi i Odës Tregtare Kosovë-Zvicër/Handelskammer Kosovo-Schweiz muaren pjese pos anetareve te shume te LDK-së ne Zvicer, prezentuan edhe perfaqesues te ambasadave dhe konsulatave kosovare e biznsemen në Zvicer si dhe autoritetet helvetike te ketij vendi.

Në inaugurim e Odës Tregtare Kosovë-Zvicër moren pjesë nga pala kosovare Ministri i Ekonomisë Valdrin Lluka dhe Lutfi Hazri kyretar i Gjinalit kursde nga pala zvcerane  moir pjese Ministri i Ekonomisë i Konfederatës së Zvicrës, Guy Parmelin  të Republikës së Kosovës.

Ministri i Ekonomisë Valdrin Lluka duke pershëndtur homologun e tij zviceran z.Parmelin dhe msyfiret tjere nder tjera tha se Oda Tregtare Kosovë- Zvicër, do të gërshetojë interesat ekonomike të Republikës së Kosovës, Zvicrës dhe Principatës së Lihtenshtajnit, si dhe të vet kompanive kosovare në Zvicër dhe të kompanive zvicerane në Republikën e Kosovës, trasnmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” nga Zvicra.

Sikur ministri Lluka ashut edhe referuesit tjere shptare ne Zurich sot kane falenderuar popuillin dhe qeverine zvicerane per rolin dhe kontributin e saj para, gjate dhe pas lufte ne Kosovë.

Po ashtu edhe kyrterai LDK-së Lutfi haziri ne fjalne evet foli për rolin e kesja ode tregtare kosvaro-zvcerane sidos per faktin se ne Zvicer ka nje prani t emadhe te komuniteit shqiptare te cilet permes bizneseve, tregtise po i kontribuojne zhvillimt te Kosoves.

Njëherësh promovon rrjetin zvicerano-kosovar në biznes, administratë, politikë dhe kulturë. Gjithashtu mirëmban dhe promovon marrëdhëniet tregtare dhe ekonomike midis Republikës së Kosovës, Zvicrës dhe Principatës së Lihtenshtajnit dhe mbështet interesat e biznesit të anëtarëve të saj.

 

 

SHPËRNDAJE