Résultat de recherche d'images pour "Borut Pahor beograd"Barot Pohor neser kur do gjendet ne Prishtinë, nuk do te ishte keq qe dikush nga presidenca (nese guxon)  ta pyeste diplomatin slloven “falemnderit per interesimin për “korrigjimin” e kufijve tane me Serbine, por z.minister ju sllovenet kete ceshtje a keni zgjedhur vlla me vendet e juaja fqinje?”

Preshevë,28 janar – Presidenti i Sllovenisë, Borut Pahor po e zhvillon një vizitë zyrtare në Serbi, me ç’rast pas takimit me presidentin e këtij vendi ka folur edhe lidhur me idenë për korrigjim të kufijve mes Serbisë dhe Kosovës.

Pohor që ishte sot në Beograd se pari të bëjë “korrigjimin” e kufijve të Sllovenise me Kroacine dhe Italine e pastaj të flas per ata të Kosovës!

“Korrigjimi i kufijve, ide e guximshme” paska thëne ministri Pohor. Pa kontestuar miqesine apo maredhniet e mira mes shqiptareve dhe slloveneve, a thua a e din Lubljana dhe Prishtina zyrtare se vete Sllovenia nuk e ka te zgjedhur ceshtjen e kufijve mes Kroacise dhe Italise (Istres). Dhe tash te kerkosh nje gje nga nje shtet i ri qe ai shtet se ka bere vete, thjeshte eshte sikur ben hajgare ose deshiron te fut ne konflikt ose “llugave” kot, ka shkruar agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” ne komentin e saj redaksional.

Ose deklaratat, kerkesat e diplomatit slloven sot ne Beograd jane identike sikur ato te qeveritareve serbe, kur flasin apo kerkojne te drejtat e serbëve te Kosovës, kurse ato te shqiptareve ne Serbi (Luginen e Presheves) shtypen, diskriminohen para misioneve evropiane BE-së dhe OSBE-së?!

Nje diplomat ne Gjeneve ka deklaruar se eshted e pakutushme ky insistim, ky turr i evropianeve te bejen prsion ndaj Kosoves duke favorizuar idene e Thacit dhe Vucict për ndyshimin e klifiojve ?! kur shbume vedne te reaj ne ballkan, sidmos ato nga ish-jugollssavia as 30 vite pas lufte ende se kane te rregulluar. A thua spe i ngutet kaq shume Serbise dhe Thacit per “zgjidhur” kete ceshtje, qe vetem naivët nuk do ta dinin?!

T’mos harrojme se ceshtjen e mosrregullimit te kufijve , te demarkacionit te Sllovenise me vendet fqinje edhe e dije shume mire edhe autoritet serbe. Por, pas deklaratave te Pohor ne Beograd rreth “korrigjimit” të kufijve mes Serbise dhe Kosovës e heshten. Por sikur te ishte e disfavorshme ky korrigjimi padyshim Boegradi do t’i reagonte ministrot slloven me fjalet,  po, zoteri, pasi po fol kaq shume rreth korrgjimit vendi juaj pse nuk i bene me Sllovenine apo Italine”. Prandaj, ketu ka vend fjala per serbet, heshtja eshtë ari..

Sipas “Presheva Jone”, ministri slloven qe ishte sot ne Beograd se pari te beje “korrigjimin” me Kroacine dhe Italine e pastaj te flasin per korrigjimin e kufiriti te Kosoves me Serbinë! Cka te thuhet ketu, pos asaj mos u befsh me ba hajgare me ty, ne kete rast me insistimin e idese se Thacit per “korrigjimin” e kufijve. Ose a dhezet jorgani per nje pleshte ?!

Per fund, Barot Pohor neser kur do gjendet ne Prishtinë, nuk do te ishte keq qe dikush nga preisdneca (nese guxon)  ta pyeste diplomatin slloven “falemnderit per interesimin për “korrigjimin” e kufijve tane me Serbine, por z.minister ju sllovenet kete ceshtje a keni zgjedhur vlla me vendet fqinje?”

Ose kur ta zgjedhi ju problemin e kufijve me Kroacine dhe Italine, atëhere hajdeni na mbani ders ne Prishtinë se si duhet berë “korrgimin”?! Pra ministri Pohor, mire se na vjen te nderojme, ham e pimë,  por kah kufijte mos u sille se kushtattuta jone dhe gjykata nderkombetare e ka thëne verdiktin e vete!

SHPËRNDAJE