Preshevë, 28 janar -Policia serbe ka arrestuar V.Sh. (56) dhe F.Sh. (27) nga Presheva, për shkak të dyshimit të bazuar se kanë kryer veprën penale, kalim ilegal të kufirit dhe kontrabandën e qenieve njerëzore, njoftot agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” duke ju referuar MUP në Vranjë.

Mesohert se te arrestuarit jane babe e bire te cilet në shtpeine  etyre kishin strehuar 13 shtetas të Afganistanit ilegal, pa dokumentet e nevojshme.

Me urdhër të zëvendës prokurorit të Prokurorisë së Lartë Publike në të dyshuarve Vranjë është mbajtur në paraburgim deri në 48 orë pas kësaj, ankesa penale, prokuroria solli mbi të cilën propozimi që gjyqtari i procedurës paraprake i Gjykatës së Lartë në Vranjë urdhëroi paraburgim për 30 ditë.

 

Emigrantët kanë shprehur synimin e tyre për azil në Republikën e Serbisë dhe janë ruajtur përkohësisht në qendrën e pritjes së Komisariatit për Refugjatë në Preshevë.

SHPËRNDAJE