Preshevë, 5 mars  -Ministri i Punës, Aleksandar Vulin ka thënë sot se “deklarata e Kryetarit të Këshillit Kombëtar të shqiptarëve Jonuz Musliu, që të drejtat e shqiptarëve në jug të Serbisë duhet të m,brohen nga Shqipëria” Madje sipas tij keto dejklarata te Musliut  “janë kërcënuese për konflikte..”, shkruan agzeta serbe ALO, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

Vulin, duke ju përgjigjur pyetjeve të gazetarëve, tha se “shqiptarët në jug të Serbisë dhe në pjesën tjetër të territorit të saj menaxhohet nga Republika e Serbisë, si dhe çdo qytetar tjetër që jeton në Serbi, duke marrë parasysh specifikat e secilës bashkësi nacionale, se të drejtat e të gjithëve janë të mbrojtura..”

“Kjo është një deklaratë e rrezikshme, dhe kjo është një deklaratë që flet për një përpjekje për të provokuar konflikte ku nuk ka asnjë konflikt. Në Preshevë dhe shqiptarët e Bujanocit dhe serbët të jetojnë në paqe “, tha Vulin.

Minsitri serb Vulin theksoi se “Shqipëria i ka të gjitha të drejtat për t’u kujdesur për veten e tyre, pasi Serbia i ka të gjitha të drejtat për t’u kujdesur për veten tpne dhe qytetarëve të tyre…”

 

SHPËRNDAJE