Ministri i jashtëm Behgjet Pacolli, eshte perlpasur me autoreitet serbe ne Bosnjne si homologun e tij nga Bosnja dhe Hercegovina ashte  edhe aat te “Republikes serbe”, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

Pacolli: Dodik është një kukull e Beogradit

Kreu i diplomacisë kosovare e mohon Dodik dhe zbulon se ata janë takuar dy herë më parë.

Reagimi i Presidentit të BiH Republika Srpska e Milorad Dodik nuk është e habitshme. Ai është aq i nacionalistëve të rrënuara vazhdoi të punojë kundër të gjitha proceset që kanë për qëllim integrimin e rajonit, tha Behgjet Pacolli, Ministri i Jashtëm i Kosovës.

“Krijimi i një situatë të paqartë politike është një lloj i mbijetesës për njerëz si ai. Republika e Kosovës është e papranueshme për atë faktet. Ai e ka humbur sensin e realitetit”, ka thënë Pacolli në Anadoll.

Në Banja Luka, më 5 shtator, mbajti një takim jozyrtar të ministrave të jashtëm të vendeve anëtare të Procesit për Bashkëpunim në Evropën Juglindore – SEECP.

Dy ditë para takimit, Dodik ka thënë se Pacolli nuk e mirëpritur në Banja Luka, e cila ishte arsyeja që kreu i diplomacisë së Kosovës nuk arrin të marrë pjesë në këtë takim. Pacolli lë hapur mundësinë që ajo të jetë “lojë e dyfishtë, prapa të cilës qëndron Beogradi”.

“Boll është boll, u tha para edhe se ta shpallnim pavarësinë, është koha që edhe BE ta afirmojë faktin që e ardhmja e qëndrueshme e marrëdhênieve korrekte dhe konstruktive kalon përmes kushtëzimit të Serbisë dhe Bosnje e Hercegovinës, me pranimin e faktit që Kosova është realitet shtet i pakthyshëm”, i ka thënë Pacolli homologut të tij, dhe jo vetëm.”

Sipas ministrti Pacoilli “Serbia dhe BeH që na akuzojnë për sjelljen shtetërore reciproke përmes takses, le ta dijë secili kudo, se as njëra e as tjetra nuk e kanë me taksën per se, por më shumë e kanë hall të na fusin nê kurthin e të sjellurit si kuazi-shtet”

SHPËRNDAJE