Image associée

Bujanoc, 7 janar  -Ministar Mbrojtjes, Aleksandar Vulin Ushtria Serbe me rastin e “bozhicit” ka vizituar bazën „Jezerska mahala” afër Bujanocit duke thene se “ushtria serbe eshtee  fortë dhe garantues e sigruise se qendrueshme per paqe dhe stabilitetit në vend dhe më gjerë”, transmeotn agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Duke iu drejtuar ushtarëve, të cilët i përgëzoi Krishtlindjet “në emër të tij dhe në emër të komandantit suprem të presidentit serb Aleksandar Vuçiç,” ai tha se pa një ushtri të fortë dhe të suksesshme nuk ka as një shtet të fortë dhe as të suksesshëm.

“Sot nuk mund të mendojmë për veten, duhet të mendojmë për ata që jetojnë në enklava (në Kosovë), ata që kanë humbur të dashurit e tyre dhe nuk i dijne  varrezate  tyre”, tha Vulin.

Ai vuri në dukje se ne po mendojmë për to sot dhe, siç tha ai, “nuk do ta lejojmë kurrë një dhunë të tillë të ndodhë përsëri”.

Ai kujtoi se në vitin 2018 do të planifikohej ndërtimi masiv i apartamenteve ushtarake dhe se armët do të rinovohen.

Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura Serbe, Ljubisha Dikoviç, tha se Forcat e Armatosura Serbe dhe KFOR-i kontrollojnë me sukses Zonën e Sigurisë së Kosovës në territorin e Serbisë qendrore dhe sigurojnë paqe për qytetarët që jetojnë në atë zonë.

Gjenerali Dikoviq tha se shkëmbimi i informacionit midis Armatës së Serbisë dhe KFOR-it është e përditshme.

Komandanti i Ushtrisë Tokësore, Milosav Simoviç, vlerësoi se një situatë e qëndrueshme në Zonën e Sigurisë Tokësore është e qëndrueshme, së bashku me vijën administrative me Kosovën

Ai gjithashtu deklaroi se pjesëtarët e Forcave të Armatosura Serbe janë në kontakt të përditshëm me KFOR-in me të cilët ata kryejnë së bashku detyrat, duke përfshirë patrullimet e njëkohshme përgjatë vijës administrative.

SHPËRNDAJE