Preshevë, 8 janar -Zgjedhjet lokale në Preshevë u mbajten si u mbajten, cka ende nuk dihet fituesit, meqe KQZ nuk ka kumtuar zyrtarisht per aresye se ato do te ripersëriten ne gjashte njesi, ku jane ne pyetje mbi 9 mije votues, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

 

9 mije votuesit ne Preshevë më 14 janar a do te ndryshoje rezultat e votimeve te 24 dhjetorit 

Siq dihet ne zgjedhjet e fundit ne Preshevë me 24 dhjetor kishte telashe dhe parregullesi, cka pati raste te shitjes se votave, dhe mu per kete komisioni komunal i zgjedhjeve në Preshevë, për shkak të paligjshmërisë së tyre, anuloi votimin në gjashtë vendvotime.

Votimi me siguri do të përsëritet në vendvotimet numër 5 në Preshevë dhe 16 në fshatin Cerevajka, ndërsa për katër qendrat e tjera të votimit presim vendimin e Gjykatës Administrative, e cila kërkoi dokumentacion shtesë për arsyet e përsëritjes së procesit zgjedhor.

 

“Ne pikat diskutabile, ne gjashte prej tyre, duhet të përsëritet më 14 janar të vitit të ardhshëm..” tha per agjencine lajmeve “Presheva Jonë”  kryetari i Komisionit Komunal të Zgjedhjeve Zeqirja Miftari.

Në fakt, para Komisionit Zgjedhor Komunal në Preshevë anuluar votimi në tre vendvotime për shkak se ka pasur më shumë fletë votimi në kutinë e votimit se pjesëmarrjen, ndërsa dy vendvotime nuk ishin certifikatat drejtuar për votimin jashtë vendvotimit.

Ju perkutjojme se në qendrën e votimit 5 në ditën e zgjedhjeve më 24 dhjetor ishte nderpere votimi në oren 14 . Mbi 9,000 zgjedhës në gjashtë vendvotime me votim të pavlefshëm.

Sipas rezultateve te deritanishme, sipas Komisionit komunal te zgjedhjeve shtet partise reb t etubuar ne nje liste mezgjedhore me emrin “Aleksandar Vucic – unike për Serbinë” kane kaluar pragun të cilën moren 894 vota, ose 5.88 për qind, cka mundn te falsim qe tahs se ne Preshv eme nuk ka kuvendf entikisht te paster me shqiptare , por “multetink”, njfotn agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Në Preshevë më 24 dhjetor ishte e hapur 38 vendvotime ku votimi i duhur mund të ketë përdorur një total prej 38,751 votues. Per fund, sipas analisteve ner Luginë mbi 9 mije votuesit ne Preshevë më 14 janari do te ndryshoje radikalisht historine e votimeve te 24 dhjetorit ne Preshevë

SHPËRNDAJE