Ballina Vecuara Mesic: Kosova me Harandinaj do te zvogëloj vrasjet dhe do jet më...

Mesic: Kosova me Harandinaj do te zvogëloj vrasjet dhe do jet më afër OKB dhe NATO

0

Ish-presidenti i Kroacisë, Stipe Mesiç ne bisede me gazetarin e agjencise se lajmeve “Presheva Jonë”

 

Ish-presidenti i Kroacisë, Stipe Mesiç gjithmonë është njohur për simpatinë ndaj shqiptarëve edhe pse e ka kryer mandatin e tij si president ai ende vazhdon të ketë dashuri për shqiptarët.

Mesiq: Haradianj ishte dhe mbete nje personalitet, kryeminister i preferuari presidentit historik Ibrahim Rugovës

Pasi muaj më parë vendosi mbi kokë plisin shqiptarë ai dite me pare ka bërë edhe  shqiponjën me duart e tij, simbol i shqiptarëve. Kjo është edhe mbështetja më e madhe që mund të bëjë një kroat e mos flasim për një emër i cili gjithnjë ka qenë pro shqiptarëve.

Admirimin dhe lihdjet me shqitarët, sidomos ish-luftetaret dhe komandante e UCK-së Mesiq e ka treguar edhe ne intervisten e fundit për agjencine e lajmeve “Presheva Jonë” . Ai duke folur për situaten dhe zhvillimet e fundit ne Kosovën e pas clirmit, ka thëne se “une Ramush Haradinaj dhe Agim Cekun i kam miqë te shtëpisë dhe ai ka bere shume clirmin e ven dendit të juaj. Po ju them nje gje m bane ne mend, dhe sikur Kosova te djhretohejn qe nag fillimi nga Haradinaj nuk do të vritej  asnjë shqiptar dhe Kosova do te ishte kahere në OKB dhe NATO..” 

Ish-presidenti i Kroacisë, Stipe Mesiq, ne vazhdim ka pohuar se me vjen keq per Francen si anetare e OKB-së apo ndinj vend tjeter evopian q eka njoh Kosovne te bie nen ndikimin e Serbisë, sidos disa flet arrestimeve ndaj ihs-komandantve te UCK-së. ne fund t ë fundit sipa stij “Serbia nuk është e detyruar të njohë Kosovën nëse nuk e dëshiron dicka të tillë, me rëndësi është të vendoset bashkëpunimi Serbi-Kosovë dhe më gjerë në rajon.

“Kosova është realitet  i peleu apo nuk  i pëlqeu Beogradit dhe kjo nuk mund të ndryshohet, ndaj duhet të bashkëpunohet me të..” ka pohuar ne fund Stipe Mesiq për agjencine e  lajmeve “Presheva Jonë”

Para se te ndaheshim ne diplomatin kroat Mesiq, na tha “Haradianj ishte dhe mbete nje perosnlitet, kryeminister i preferuari presidentit historik Ibrahim Rugovës. Mi pershëndet komandantet e mi Haradinaj dhe Cekun. Lum Kosova dhe shqiptaret që i kanë..”

SHPËRNDAJE