Dhjetra mijëra studentë sot kanë protestuar në kryeqytetin Italian,për shkak se kryeministri Silvio Berluskoni ka aprovuar në kuvnd ligjin e li për arsim e që do të shkaktoj tollovira të mëdha në fushën e arsimit dhe jo vetëm.

 

 

 

 

 

Në qendër të Romës sot është protestuat nga studentët e të gjitha vendeve të Italis,të cilët kanë gjuajtur me shishe xhami,kanaqe dhe mbeturina të tjera drejt forcave të sigurisë.

Efektet të vlerësuara si jo të mira nga studentët e mbarë italis janë refkeltuar jo vetëm në kryeqytet Romë,por edhe në Napoli e Milano.

 

Një student i pranishëm në protestë,deklaroi se është studiues në sektorin e mjeksisë dhe deklari se në qoftë se miratohet ky ligj,projektet e tij dhe të miqëve të tij me të cilët punon do të dështojnë pasi që nuk do të kemi të drejt të kërkojmë fonde.

 

Mandej ai përmend edhe efektet tjera anësore të këqija të cilat do ti marrë pas zvarr ky project janë se do të mbeten të pa punë mbi 150 mijë punonjës arsimor.

SHPËRNDAJE