Do të nënshkruhet një memorandum për rindërtimin dhe rehabilitimin e hekurudhave midis Nishit dhe Preshevës, njoftoi Zorana Mihajloviç.

Preshevë, 30 qershor  -Në samitin në Sofje do të nënshkruhet Memorandum për rindërtimin dhe rehabilitimin e hekurudhës në Korridorin 10, nga Nishi dhe Preshevës (seksioni Beograd-Nish-Preshevë-maqedonase të kufirit), transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Samiti i Krerëve të Qeverisë së Kinës dhe 16 vendeve të Evropës Qendrore dhe Lindore javën e ardhshme në Bullgari do të nënshkruhet një marrëveshje komerciale për pjesën e fundit të shpejtë hekurudhore Beograd-Budapest, në mes të Novi Sad dhe Suboticë, me vlerë rreth një miliard euro. Do të nënshkruhet një memorandum për rindërtimin dhe rehabilitimin e hekurudhave midis Nishit dhe Preshevës, njoftoi Zorana Mihajloviç.

Ministri i Ndërtimtarisë, Transportit dhe Infrastrukturës Zorana Mihajloviç tha për Tanjug se punimet në pjesën e autostradës Beograd-Budapest, nga Novi Sadi deri në Subotica, duhet të fillojnë vitin e ardhshëm.

Si iniciativa kineze “Një rrip – një herë”, në të cilën do të mbahet Samiti në Sofje, e rëndësishme për Serbinë, është fakti se investimet kineze, kryesisht në infrastrukturë, në më shumë se pesë miliard euro, sipas ministrit.

“Mos harroni se nuk është Smederevo çelikut dhe investime të tjera që ne bëjmë apo që ne do të punojmë me Kinën dhe për ne është me rëndësi të madhe, sepse ne kemi një marrëveshje strategjike midis Republikës Popullore të Kinës dhe Serbisë”, ka thënë Mihajloviq.

SHPËRNDAJE