medvvvddMedvegjë, 17 nentor – Nje fshat ne Medvegjë qe me shekuj njihet nder banoret shqiptare dhe serbe si Adzhince, ky fshat tash e tutje quhet “Putin”  ka njoftuar agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” e cila ka dalur ne terren pas ketij provokimi.

Pas këtij lajmi per “Putinin” rus ne emsine  shiptareve ne Luginen e Preshevës ka pasur reagime nga autoritet e Medevegjës te cilet kete emërim me “Putin” e kane konsideruar me shume  se provokim, tendenca te rusizimit te vendbanimeve shqiptare te cilat ashtu keshtu jane viktime e serbizimit, pas spastrimeve etnike ndaj shqiptareve ne keto anë qe dikur ishin shumicë.

Medvegja për emërimin e një fshati me emin e Putinit: “Svaka cuda tri dana”!

putrffLeme Xhema, nenkrytear e kom unes se Meeddvegjës ka phuar per agjencine e lajmeve “Presheva Jonë” se “ky eshtë një provokim. Por ata qe ja vuan ket emer me shume kane provokuar veten, sespe  nuk eshte zyrtare he ekt komuna ku gjendem une nuk dso do tas pranoje asesi…”

Ngjajshëm ka reaguar edhe Florim Sahiti , nënkretar i Kuvendite Medvegkës ka pohua se qe sipas tij kuvendi nuk do te ndermere parasysh dhe as qe do te debatoj. Aty disa fshatare serbe kane provokuar me merin “Putin” te shrkuar ne je dërrase te cilet ashtu keshtu nje dite do ta bart shiu dhe era, sepse as Zoti si duron  gjërat e keqija..”

“Mos na provokoni me  “Putina”, mbane ne Beograd ose shtëpi..” kane thene fshataret shqiptar dhe autoritetet e Medvegjës pasi fshtaret serbe  kishin vene nje “tabele” ner fshatin e Medvegjës me emrin “Putin”. Madje sipas tyre fshati me emrin “Putin” e konisiderojne dicka joserioze apo siq thone “Svaka cuda, tri dana”!

SHPËRNDAJE