Moske, 8 janar  –Arrestimi i liderit te AAK-së Ramush Haradinajt, njëherit ish-kryeministër i Kosovës ka bërë jehonë të madhe pos në mediat e ballkanit,  evropiane, amerikane edhe ne ato ruse, arrestimin e të cilit gazetat e Moskës e publikuan ne faqen e para, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

 

“Ramush Haradinaj u arrestua me një urdhër të lëshuar nga autoritetet serbe” ,“Ish kryeministri i Kosovës i arrestuar në Francë menjë urdhër të lëshuar nga Serbia”, janë kata disa tituj qe arritëm te shkëpusim nga  mediat ruse si agjencia TASS, “Iizvestia”, RIA Ruse etj…

RIA Novosti, ka shkruar se  ish-kryeministri i Kosovës Ramush Haradinaj, është arrestuar në Francë në një urdhër të lëshuar nga autoritetet serbe, raporton agjencia e lajmeve ruse  RIA Novosti ,

Sipas këtyre mediave ruse “Haradinaj, i cili ishte komandant i shqiptarëve gjate luftës ne Kosovës mes viteve 1998-99. Ai ka kaluar dy herë për krime lufte në Gjykatën Ndërkombëtare të Drejtësisë në Hagë dhe është  liruar  për shkak miqve te tij amerikan i cili  gjate luftës njihej si njeri i NATO-s…”

Kur është fjala për bombardimet e Serbisë nga NATO ka pasur shume gjeneral qe tradhtuan apo spiunuan Aleancën Veri atlantike ne favor te Serbisë, çka arrestimi i Haradinajt bash ne France nuk është edhe një rastësi.

 

Në vazhdim  mediat ruse kane shkruar se “Haradinaj shërbeu si kryeministër i Kosovës në 2004-2005..” Ishte njeriu më i afërt i Rugovës

Në vitin 1999, një konfrontim të armatosur mes separatistëve shqiptarë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës dhe ushtrisë serbe dhe policisë çoi në bombardimin e Jugosllavisë (më pas të përbërë nga Serbia dhe Mali i Zi) forcat e NATO-s.

Në luftime me serbet Haradinaj ne Kosovë ka humbur dy vëllezërit e tij. Agjencitë perëndimore raportuan se Haradinaj ishte një nga ndihmësit kryesorë të NATO-s gjatë bombardimeve ne Kosovë, dhe një nga komandantët që kanë marrë telefonat satelitore për të rregulluar sulmet ajrore, kane shkruar mediat ruse te cilat ne disa raste e kane quajtur liderin e AAK-së agjent i Alences Veriatlantike., transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

“Strukturat e shqiptarëve të Kosovës në Prishtinë me  17 shkurt 2008, shpallën pavarësinë nga Serbia. Republika e vetëshpallur nuk e njeh Serbinë, Siria, Rusia, Kina, Izraeli, Irani, Spanja dhe disa vende të tjera…” ka shkruar Inter TASS.

Sipas mediave ruse Poërfaqësuesit e “Vetëvendosjes” dhe “Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës”, ka deklaruar vazhdimisht se do të vazhdojnë protestat deri Kryeministri Isa Mustafa nuk do të tërhiqë nënshkrimin e tij nga marrëveshja me Serbinë.

 

Në vitin 1999, një konfrontim të armatosur mes separatistëve shqiptarë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës dhe ushtrisë serbe dhe policisë çoi në bombardimin e Jugosllavisë (më pas të përbërë nga Serbia dhe Mali i Zi) forcat e NATO-s.

Në luftime me serbet Haradinaj ne Kosovë ka humbur dy vëllezërit e tij. Agjencitë perëndimore raportuan se Haradinaj ishte një nga ndihmësit kryesorë të NATO-s gjatë bombardimeve ne Kosovë, dhe një nga komandantët që kanë marrë telefonat satelitore për të rregulluar sulmet ajrore, kane shkruar mediat ruse te cilat ne disa raste e kane quajtur liderin e AAK-së agjent i Alences Veriatlantike., transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

“Strukturat e shqiptarëve të Kosovës në Prishtinë me  17 shkurt 2008, shpallën pavarësinë nga Serbia. Republika e vetëshpallur nuk e njeh Serbinë, Siria, Rusia, Kina, Izraeli, Irani, Spanja dhe disa vende të tjera…” ka shkruar Inter TASS.

Sipas mediave ruse Poërfaqësuesit e “Vetëvendosjes” dhe “Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës”, ka deklaruar vazhdimisht se do të vazhdojnë protestat deri Kryeministri Isa Mustafa nuk do të tërhiqë nënshkrimin e tij nga marrëveshja me Serbinë.

SHPËRNDAJE