gjuzrrrMitrovicë – Drejtori i Zyrës së qeverisë për Kosovën Marko Gjuriq do të vizitojë sot në Mitrovicë, ku gjykata e Mitrovicës do të marrë pjesë në ceremoninë me rastin e Ditës së Mitrovicës, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

Ai gjithashtu do të, në Lagjen e Boshnjakëve, dorëzuar familjeve të kontratave për 12 njësi banesore në ndërtesën e re të banimit, tha Zyra për Kosovë.

Shefi i Zyrës për Kosovën në qeverinë e Serbisë, Marko Gjuriq dje ka bërë një postim në rrjetin social “Twitter” ku ka paralajmëruar vizitën e tij në veriun e Mitrovicës. Ai ka shkruar se sot shënohet Dita e Komunës së Mitrovicës, kurse takimi për shënimin e kësaj ditë do të mbahet sot në ora 12:00.

Siç u tha, projekti me vlerë rreth 37 milionë paund financuar nga Qeveria e Republikës së Serbisë, përmes Zyrës për Kosovë dhe Metohi, për asgjësimin e çifteve të reja dhe të popullatës së pambrojtur sociale në Komunën e Mitrovicës.

Vizita e Marko Gjuriqit ne kosovë mund te arrestohet, ka mesuar agencia e lajemeve “Presheva jonë”. Lidhur me arrestzimin e muindshem polcia e Kosoves emban top sekret. Nje zyrta nga policia e Kosovës ka deklaruar per agjencinë e lajmeve “Presheva jonë” se “polcia vepron sipas urdherate nga alrte. nese qveria e Kosoves, rrespketivisht shefi i MPB Skdnere hyseni na jep nje urdher të tille ne do ta zbatojmë..”

Ndryshe disa here kane deklaruar atoritetet kosovare sikur Edita Tahhri dhe te jera se “0Marko Gjuriqit do t’i ndalohet hyrja ne Kosovë, ndryshe nese provon ai do te arrestohet..”  por deri tash ai ka hyre e ka dalur disa here ne Kosove pa asnjë therrë ne kembë.

Hren e fundit ne tetor te ketij viti Ministria e Punëve të Jashtme e Kosovës, ka marrë vendimin që t’ia ndalojë hyrjen në territorin e Kosovës drejtorit të Zyrës për Kosovën në Qeverinë e Serbisë, Marko Gjuriqit. Mediat në Kosovë kanë cituar zyrtarë të Ministrisë së Jashtme të Kosovës të kenë konfirmuar ndalesën për Marko Gjuriq

 

SHPËRNDAJE