Gazetari i “Presheva jonë” ne vizite ne fabrikë, ne bisede me drejtorin gjeneral z.Xhemal Shabanin-Majanca

 

“Majanca plast” eshte pjesë e ndermarjeve ne pronesi te vëllezerve Shabani, ku njihen ne tregtimin e suksesshem te produkteve te ndertimtarise ne tregun regjional qe nga vitet e ’90 me emrin MAJANCA, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” ekipi i se ciles agjenci vizitoi fabriken e prodhimit te plastikes me emrin tashme te njohur “Majanca plast” nga Presheva.

Fillimisht drejori i saj z.Yll Mehmeti duke folur për historikun dhe punen ne kete fabrike thote se “Majanca plast eshte themeluar ne vitin 2015, ne fund te vitit 2016 Majanca plast ka filluar prodhimin e Dimpled Membranes, e cila eshte produkt i plastikes qe sherben per mbrojtjen e hidroizolimit ne themele te nderteses. Kjo shtres e plastikes mbron hidroizolim nga demtimet e jashtme nga materialet inerte si dhe sherben si shtres per ajrosjen e mureve, me ane te thepave qe ka ato krijojne nje hapsire boshe ku uji mund te kullohet nga lart e te shkoj ne gypin e drenimit dhe ajo qe mbetet neper kete shtrese (membrane) avullohet dhe del jashte, muri (hidroizolimi) mbetet i thate pa lageshti. Rezultati i perdorimit te dimpled membranes verehet kur shofim se nese eshte parapa qe hidroizolimi qe kete qendrueshmeri 10 vjeçare atehere dimpled membrane ua zgjate jetegjatesine hidroizolimit edhe per 10 vjet te tjera me nje kosto shume te vogel…”

Sa i perkete cilesise se produktit “Majanca Plast” i plotesone te gjitha kriteriumet qe nevojeten ne ndertimtari per kete produkt. Produkti e kesaj ndermarje jane certifikuar edhe ne vend po edhe ne shtetet e bashkimit Evropian. Po ashtu posedon teknologji me moderne qe garanton cilesin e produktit dhe sherbimeve.

Drejtori gjeneral i Xhemal Shabani:  “Majanca Plast” posedon teknike dhe maqina prodhimi me moderne ne ballkan

Drejtori gjeneral Xhemal Shabani për agjencin e lajmeve “Presheva jonë” due folur për sukseset e fabrikes thoite se “Majanca Plast” posedon teknike dhe maqina prodhimi me moderne ne ballkan.

“Kapacitet teknologjike qe posedojm kemi mundesi qe produktin tone ta plasojme ne tregun e evropes perendimore. Dimpled membrana deri me tani ne tregun ku bejme biznes shitet e nje standardi te caktuar qe ka edhe marken tone tregare Majplast dimpled membrane 400 dhe ploteson kerkesat e bleresve tane si ne aspektin kuantitative edhe ne ate kualitative. Pervec Majplast dimpled membrane 400 ne kemi mundesi qe sipas kerkeses se bleresit te prodhojm edhe me porosi specifike. Deri me tani ne tregtojme produktin tone ne tregun e regjionit, si dhe ne disa shtete te BE-se si Slloveni, Kroaci, Bullgari, Romani, Greqi e Hungari.” thote drejtori i saj z.Mehmeti

Sipas z.Yll Mehemit “bazuar ne informacionet qe posedojne kreret e fabrikes se re ne Presheve “Majanca Plast” nga blerësit deri me tani kemi vetem levdrata per cilesi dhe korrektesi, ankesa nuk e kemi asnje deri me tani. Majanca plast fillimisht puneson diku rreth 10 punetore (qe pritet te inkuiadroje disa fishe rreth 300 sish)  ne dy ndrime, pasi qe teknologjia e dighjitalizuar mundeson qe gati gjitha operacionet ne prodhim te je automatike deri sa te punesuarit vetem percjellin procesin e prodhimet dhe bejne paketimin e produktit. Gjat sezonit veres shtojme kapacitet me punetore shtes si pasoje e kerkeses se shtuar, megjithate ne ende nuk kemi pas mundesi qe linjen tone prodhuese ta ngarkojm me 50% te kapacitetit. Prandaj kerkojm qe te zgjerojm tregun ne drejtim te evropes perendimore”L’image contient peut-être : 2 personnes

SHPËRNDAJE