Romë, 8 nëntor (p.j) -Franceze Mireille Balestrazi sot është zgjedhur  president i Interpol-it. !eshtë kjo gruaja e parë në krye të organizatës ndërkombëtare policore, në të cilin post deri tash gjendej Khoo Boon Hui (Singapur) njofton nga Roma agjencia informative kombëtare “Presheva Jonë”  e cila ndoq i Asamblenë Ministrore të Interpol-it (5-8 nëntor) gjatë kësaj jave në kryeqytetin italianë në Romë, ku muarën pjesë edhe përfaqësues nga shteti shqiptarë.

 

Nga i dërguari ynë special në Romë

Balestrazi (58) deri më tani ka qenë zëvendëspresident e Interpol-it për Evropën në Komiteti Ekzekutiv i kësaj organizate.

Mireille Balestrazi është police që nga viti 1975 e cila eshte e njohur në Francë si gruaja e parë që ka mbajtur pozita të larta në polici. Ajo është e specializuar në policinë gjyqësore  ecila kishte shërbyer në polici gjyqësor në Korsikë, një nga periudhat më të trazuara të Ishujve (1993) dhe që nga viti 2010 ajo ishte në detyrën e zëvendës drejtores së Policisë Gjyqësore në Francë.

Po ashtu Mireille Ballestrazzi ishte bërë i njohur për publikun kur kreu i Zyrës Qendrore për të luftuar vjedhjen e veprave të artit, ajo u kthye në Japoni dhe solli përsëri në Francë në nëntor të vitit 1987, katër piktura nga Corot vjedhura Muzeu Semur-en-Auxois (Côte-d’Or).

“Ajo është një nga ato gra që bëjnë nderin të policisë franceze, paditet ministrin. Ajo e di se çështjet e krimit të organizuar, forma të reja të dhunës dhe si për të adresuar ato. Ajo falsifikuar edhe marrëdhënie të rëndësishme me nivel kombëtar dhe ndërkombëtar…” tha sekretari përgjithshëm i Interpol-it z.Noble. Do thkesuar se kjo është hera e dytë që Interpol frëngjisht karrige – më i madh organizata ndërkombëtare policore, me 190 shtetet anëtare – ku pozita është vendimtare, megjithatë, se Sekretari i Përgjithshëm. Një pozicion mbahet aktualisht nga amerikan Ronald Noble, i cili bën mandatin e tij të tretë.

SHPËRNDAJE