Résultat de recherche d'images pour "Sami Salihu preshevë"Preshevë, 12 tetor -Komuna e Preshevës do të mbaje se shpejti zgjedhjet e parakohshme lokale e pasuruar me nje parti te re – Lëvizja per Reforma të Partisë Demokratike Shqiptare, e cila do të bëhet një unifikuese e shqiptareve ne Luginë, pas përqarjeve te fundit si dhe faktor kyç në këtë qeveri lokale, njton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

Sipas analiteve preshevar rezulata i themelimit te partise se re LPDSH jane kaosi poltike ne Lugnës nga mosmarreveshjet mes partnereve deri dje “besnik” PVD-së, PDSH-së dhe APN Salihu, i cili ishte në zgjedhjet e fundit lokale në vitin 2016, mori pjesë si një zyrtar i larte i Partisë Demokratike të Shqiptarëve (PDSH) së Ragmi Mustafës.

Pas kasolit politik, Presheva ka nevoje per nje lider si Sami Salihu për ta shptiar jovetme koimuen proe dhe Luginën  
Do perkujtuar se Sami Salihu nga marsi i gushti ishte kryetari i Kuvendit Komunal.  . Mesohet se lideri i ri ne Preshevë Sami Salihu pret qe partia e tij LPDSH në zgjedhjet e parakohshme lokale të marrë besimin e numrit më të madh të votuesve dhe se ata do ta udhëheqin komunën në të ardhmen.

Lëvizja për Reformën PDSH-së është i përbërë kryesisht nga ish-anëtarët e PDSH-së i cili u largua nga partia a Sami Salihu, por edhe dezertore nga parti tjera ne Presheve te larguar per shkak pakenaqësive te pegrameve të pretive te tyre dhe mosangazhimit serioz te liderëve te tyre ne avancimin e ceshtjes shqiptare ne Luginë, tha kryetari i komitetit themelues të partis së re prof. Sami Salihu për agjencine e lajmeve “Presheva Jonë”

Sidoqfte mund te thuhet se pas kaosit politik ne Lugine dhe humbejes se besimit te qyterave te Preshevës ndaj lidereve tjere qofshin ata komunsit apo te lidhur me Beogradin,Presheva ka nevoje per nje lider si Sami Salihu për ta shpëtuar jovetëm komunën, por edhe Luginën.

Komuna e Preshevës presin zgjedhje të parakohshme lokale, pasi Qeveria e Serbisë në mes të shtatorit të shpërndarë Kuvendin Komunal dhe caktoi një trup të përkohshëm, sepse Parlamenti nuk ka mbajtur seancë gjatë per gjate tre muajve (qe bente me shume potlike kafenesh) siç kërkohet nga ligji për të ruajtur pushim më të gjatë në mes të dy sesioneve.

Kryeministrja Ana Brnabiç lidhur me pralizmimin e in stitucioenvew lokale ne Preshevë  ka phuar se zgjedhja e organeve të përkohshëm në Preshevë ishte jo vetëm rezultat i mosmrrëveshje mes shiptareve, por edhe i vetmi mekanizëm që qeveria serbe kishte në dispozicion për shkak se asambleja lokale nuk ishte mbajtur.

 

SHPËRNDAJE