Preshevë, 28 shtator  -Te shqetesuar me planin e “akriktekëve”  Vucic-Thaci per coptimin e Kosovës dhe për krizën e madhe ne Kosovë, papunesinë, sidomos rreth diplomave, librave, mos zgjidhjes së statusit te shqiptarëve te Lugines ne Fushe Kosove e Gjilan dhe mjedise tjera te Kosovës,  si dhe kunder korrupcionit, lobimin e dobet dhe ngecjen e integrimeve, shqiptarët nga Lugina e Preshevës jane moblizuar dhe kane shprehur gatshmerine për tju bashakngjitur neser protestes gjithkombëtare ne Prishtinë, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

 

Nese Kosova e Hashim, Thacit nuk eshte ne gjendja t’na e siguroj nje laps apo një abetere për nxënesit shqiptare ne Preshevë, atehere si mund ta bashkoje ai Luginen?!

Disa lidere dhe analiste nga Lugina e Preshevës kane pohuar sot agjencise se lajmeve “Presheva Jonë” se dita e neserme eshte nje rast i mire t’ja perkujojme presidenit te Kosovës dhe se “nuk duma bashkim me Kosoven nese cenohet integriteti i Kosovës”. Analisti nga Buianoca thote se ne protesten e nesermen shqiptaret nga Lugina e Presheves do te kerkojne nga Prishtina me pak fjale e me shume pune se dhe Lugina e Preshevës  eshte lodhur me me fjale boshe e deklarata e premtime te Kota.

“Ku jane librat, njohja e diplamave, ku jane rezlutat e kuvendit te mirfatauar per Luginene Preshvës, ku jane 40 mioje eur qe premtoi minsitri i i Thacit ne Bujanoc.. Ne niuk duma asgje nga Kosova pos t’i zbatoj premetime dhe rezolutat dhe te nga ndihmojne vetem cerkun e asaj, cfare Serbia  po ndhimon serbet e Kosovës..” thane për agjencine e lajmeve “Presheva Jonë”  studentet shqiptare Albana, Muhamedi, Kosovarja, Elvisi, Janina,  Shkodrani, Hatixhja nga Presheva qe studiojne ne Prishtine.

“Nese Kosova e Hashim, Thacit nuk eshte ne gjendja t’na e siguroj nje laps apo nje abetere për nxënesit shqiptare ne Preshevë, atehere cfasrew meund te pritet apo si mund ta bashkoje ai Luginen?!..” pyesin shqiptaret nga Medvegja, Bujanoca dhe Presheva. Ngjajshem kane pyetur edhe shqiptaret e Lugine sse Presheves te vendsour ne Fushe Kosove dhe Gjilan qe nga kosovaret konsiderohen here “muhaxhire” e here si “azilantë” tge shqetsduar per statsuin e tyre kane pohuar se “Thaci kur nuk eshte ne gjendje te na furnizoje me nje leter, dokument se jemi qytetare te Kosovës qe didsa prejt tyre edhe  luftuan e ndihmuam pavaresine, shtetin e Kosovës, cfare mund te pritet nga ai ?!..”*

Agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë” nga terreni ka mesuar se qindra shqiptare mdej edhe lidere nga Lugina qe jetojne ne Gjilan, Fushe-Kosve dhe Lugina e Preshevës do te gjenden neser ne sheshin Skenderbe.

SHPËRNDAJE