Vladimir PutinMund të ju duket e pabesueshme, por udhëheqësi i Rusisë dhe një nga kundërshtarët më të mëdhenjë të Pavarisë së Kosovës, Vladimir Putin ka vizituar Kosovën.. Putin tinezisht  ka vizituar Kosovën, ka mesuar agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” duke ju referuar disa sjerbimeve nderkombëtar. Mesohet se Putin vizitoi Kosoven  më 17 Qershor 2001, ne kohen e  qverise se perkohshme te hashim Thacit (QPK). Në Prishtine Putin u prit nga autoritet serbe dhe ruse, me pastaj ka vizituar trupat ruse.

Vladimir Putin vizitoi në vitin 2001 nga trupat sovjetike në aeroportin e Prishtinës, dhe pastaj kundër ushtarëve elitë e ushtrisë premtuar se Rusia gjithmonë do të mbështesë sovranitetin territorial të Serbisë dhe kurrë nuk do të njohë Kosovën si shtet të pavarur. Këto detaje nuk janë lëshuar kurrë falë konfidansialitetit shteror serbo-rus. Por cudi nese nga Boegradi dhe Maska e paskan fshefu kete vizite te Punti ne Kosovë, po Prishtina pse e ka mbajtu te fshehur ?! vizite kjo e cila nga sot me nuk eshte top sekret, ka shkruar agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Rusët kanë pozita në aeroportin e Sllatinës mori veprim të shpejtë menjëherë para nënshkrimit të Marrëveshjes së Kumanovës dhe kështu të parandaluar NATO pasi që ai erdhi në Kosovë dhe Metohi.

“Presidenti rus u kthye në parachutists leveled në një ton të fortë. Në disa raste, gjatë fjalimit tha se Kosova i përket Serbisë dhe do të, nëse është e nevojshme, Rusia do të forcojë praninë e saj në rajon ..” zbulon nje funksionar i cili në atë kohë gjendeh në aeroportin e Prishtinës.

Ngjarjet u zhvilluan në mënyrë që ushtarët rusë të tërhiqeshin nga Kosova në të njëjtën datë, dy vjet më vonë. Për këtë, thonë ata, ata ishin fajtorë për fajësimin e zyrtarëve të atëhershëm të Beogradit, veçanërisht pas vrasjes së kryeministrit të atëhershëm Zoran Gjingjiç.

Shqiptarët nga Kosova janë shumë të vetëdijshëm për premtimin që Putini më pas shpalli dhe provoi në vitet e ardhshme se Kremlini qëndron pranë Serbisë.

SHPËRNDAJE