Prishtinë, 12 dhjetor  -Kryeministri i Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj, ne prag të rizgjedhjeve ne Preshve ka pritur sot  në nje  takim kreun e Alternatives per Veprim Shqiperim Arfiri dhe Armend Aliun si dhe kryterain e LR e PDSH Sami Salihu me bashkëpunëtorë, njofton agjencia e lajemeev “Presheva Jone”

Delegacioni nga Presheva ka falënderuar Kryeministrin Haradinaj per interesimin e qeveriase se Kosoves per qytetaret e Lugines se Preshevës.

Se pari z. Haradinaj ka cekur punet prioritet te cilat e kane gjetur qeverine ku vend te posaqem zen edhe Lugina e Preshevës.

Në këtë takim, kryeministri është njoftuar për gjendjen e shqiptarëve të Luginës së Preshevës dhe në veçanti në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, si dhe për nevojën e forcimit të bashkëpunimit të ndërsjellë.

Kryeministri Haradinaj duke ftuar lideret preshevar per unitet, ka theksuar gatishmërinë e Qeverisë për të thelluar bashkëpunimin për të gjitha temat me interes per Preshvne dhe Lugine, veçmas për bashkëpunim të dyanshëm.  Me kete rast ai ka siguruar se Qeveria e Kosoves do te ndihmoje Luginen me tekste shkollore, me pranimin e studenteve apo kuadro profesionale qe ka nevoje Lugina. Per te gjitha keto dhe angazhimin e Qervise se Koves ne lugine ka perhsndetur z.Haradinaj edhe lideir i LR e PDSH Sami Salihu.

Në takim, u bisedua edhe për mundësitë e përkrahjes së Luginës në fushën ekonomike, të infrastrukturës, kulturës dhe arsimit. Ndryshe Liderët shqiptarë nga Presheva kërkuan nga Kryeministri i Kosovës që “shqiptarët nga Lugina e Preshevës të bëhen pjesë integrale e negociatave të ardhshme midis Serbisë dhe Kosovës në Bruksel”.

Ne intervisten e fundit te kryemistrit kosovar per agjencine e lajmeve “Presheva jonë” rreth Lugines së Preshevës ai ishte shpreur se “ështe me mjaft rendesi qe qyetaret e Lugines se Presheves t’mos braktisin vatrat e tyre pa ndonje shkas, pa ndonje aryse. Por ka raste te tilla, qe nje gje ju imponohet dhe deshira e tyre per te qene ne Kosove nuk guoxojne t’i mohojme apo t’i ndihen te diskriminuar, te cilet kane ikur nga nje diskriminim. Pra ne do t’i trajtojme ata si qytetare te barabart me qytetaret tjere në vendit tone. Po e perseris, shqipataret e Lugines e mira t’ mires duhet te qendrjone besnik vatrave te tyre, sepse atje edhe Zoti i ka fale. Ata skan pikur nga qiella dhe kane te drejte te jetojne dikund… ”

L’image contient peut-être : 2 personnes, personnes assises et intérieur

SHPËRNDAJE