L’image contient peut-être : 1 personne, assis, table, salon et intérieurPDU me ne krye me z.Adam Uluri, nje veprimar i shquar në Gjermani, eshte partia e formuar nga diaspora dhe e themeluar nga personalitete të shquara të kombit shqiptar dite e sa vie po zgjon interesim te mak tek shqiptaret si ne perendim po ashtu edhe ne vendlindje (Prishtine, Tirane, Shkup, Ulcin, Presheve, Janinë etj..). PDU apo siq njihet tashme e UNITET (Un+Ti = Ne UNITET) që ka per qëllim unfikimin e popullit tone për te avancuar proceset e ceshtje sone me nje program gjigant  gjikombëtar me ne projekt te pasur  zhvillimor te trojeve shqiptare ne Gadishullin Ilirk, vendin e shiponjave qe na e dhane Skenderbeun dhe Nene Terezen e shume patriot e vaprimtare tjere shquar te pendes dhe pushkës. Zgjidhja e ceshtjes sone kombetare eshte e plage a kahershme dhe nje guri i rende, prandaj mesazhi i kesaj partie me emrin PDU eshte i qarte UNITETI dhe s’ka rrugedalje tjeter, per ta quar ne vend amaneti e Skenderbeut me shembullin e thuprrave.  Sa me shum duar, durien paydshim do ta bëjmë me të lehte, ka shkruar agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë”.

Adam Uluri: Synimi i UGA eshte ta qojme përpara zhvillimin tone kombërtar ne gjtha sferat, t’i zemë evropianët dhe bashke me ta, te ecim përpara !..

Partia Demokratike e Unitetit, është parti e Organizuar dhe e formuar nga diaspora shqiptare dhe e themeluar nga studentë, biznsmen, intelektual dhe personalitete të shquara të Kombit tone qe jetojne dhe veprojne jashte memedheut.

PDU është parti demokratike që përfshinë të gjithë atdhetarët brenda dhe në diasporë, me parime dhe ligje demokratike, evropiane, amerikane e botërore, me system dhe model gjerman.

Partia Demokratike e Unitetit e drejtuar nga Adam Uluri i kushton vëmendje të madhe të drejtave të njeriut, ekonomisë, artit, sportit, turizmit, mjedisit, gjelbërimit, pastërtisë, ruajtjes së vlerave shqiptare-evropiane. Kjo parti gjithashtu është kundër përçarjeve dhe ndasive, ndyrtshe nuk do te quhej partia e UNIETETIT, ka shkruar sot agjencia e lajmeve “Presheva jonë”.

Një rëndësi e veçantë i kushtohet edhe të drejtave të punëtorëve, të sëmurëve, pakicave dhe një tretman i veçantë barazisë gjinore, femrave, edukimit dhe avancimit të tyre.

Image associéeKryetari i kësaj partie, Adam Uluri ka deklaruar për agjencine lajmeve “Presheva Jonë”  se pas luftës së vitit 1998-99 në Kosovë dhe viset tjera shqiptare jemi degraduar si shoqëri dhe kemi kapur antivlerat përqafe, ndërsa duhet punuar shumë që ta luftojmë narkomoninë, duhet luftuar trafikimin e njerëzve, prostitucionin, vrasjet, shantazhet.

“Po mundohemi të punojmë për të mirën e përgjithshme, kolektive e jo individuale ne vancimin e proceseve tona kombëtare, andaj dhe kemi formuar këtë parti e cila do të jetë kundër përçarjeve dhe ndasive ku proritet do te kete pregresi yne, duke ju kushtuar edhe të drejtave të punëtorëve, të sëmurëve, pakicave dhe një tretman i veçantë barazisë gjinore, femrave, edukimit dhe avancimit të tyre ne gjitha fushat. Prandaj, synimi yne eshte ta qojme përpara ceshjten tone zhivllimore dhe kombëtare, t’i zem evropianët dhe bashke me ta, te ecim përpara ” tha ne fund z. Uluri.

Uniteti Global Alban është e gjithë shoqërisë civile nga të gjitha sferat e jetës në të gjithë Globin.

Pas miratimit të Kongresit të parë “UNITETI GLOBAL ALBAN” i cili u mbajtë në Prishtinë me datë: 23.12.2017. U miratua raporti i punës, rezoluta, u zgjodh këshilli i përgjithshëm, kryesia dhe të gjitha organet kompetente te UGA-së. 


Më 03.01.2018 ka nisur funksionimi i zyrës së parë në Prishtinë e paraparë dhe e votur në Kongres. Kjo zyrë do të funksionojë dhe do të realizojë projekte madhore për çështjen Kombëtare.


“UNITETI GLOBAL ALBAN” është gjithpërfshirës në bashkëpunim me shoqërine civile e cila do të bëhet faktori kryesor , që do të ketë pikësynim mbarëvajtjen e çështjeve të rëndësishme të Shqipëtareve në rajon dhe Botë. Sesione të ngjajshme do të vazhdojnë deri në arritjen e qëllimeve madhore për zhvillim kulturor,infrastrukturor dhe intelektual ndër Shqipetarë.

 

Cka është UGA?

UGA-Është Uniteti Global Alban:Bashkimi i të gjithë Albanëve nga e gjithë Bota:

a)Individëve/Aktivistëve
b)Shoqatave
c)Lëvizjeve
d)Klubeve
e)Aksionarëve
f)Bizneseve
g)Shkencëtarëve
h)Historianëve
j)Albanologëve
k)Mjekëve

L’image contient peut-être : 4 personnes, foule et intérieur

SHPËRNDAJE