Sikur fluturimet e anuluara dhe kaosi në aeroporte të mos shkaktojnë mjaft probleme udhëtimi, fluturimi po bëhet gjithashtu më i shtrenjtë në Zvicër, njofton albinfo.ch.

Nuk është e pazakontë që çmimet e biletave të avionit të rriten pak para kohës së udhëtimit me volum të lartë si pushimet verore.

Megjithatë, këtë vit, meqë lufta në Ukrainë po shkakton rritje të kostove të karburantit, biletat e kompanisë ajrore do të jenë më të shtrenjta edhe gjatë periudhave të ulëta të udhëtimit si vjeshta.

Kompania ajrore SWISS, për shembull, ka rritur çmimet e fluturimeve të saj në mbarë botën gjatë muajve të fundit dhe mund të vazhdojë këtë prirje rritëse në vjeshtë.

“Për shkak të çmimit aktual të naftës së papërpunuar, rregullime të mëtejshme të çmimeve për udhëtimet ajrore ka të ngjarë këtë vit,” tha zëdhënësi i kompanisë.

Kompania ajrore motra e SWISS, Edelweiss Air, gjithashtu konfirmoi se pasagjerët e saj po përballen me kosto më të larta.

“Fluturimi në të ardhmen mund të kushtojë më shumë se në vitet e mëparshme,” parashikoi kompania.

SHPËRNDAJE