stakzorPRESHEVË, 4 qershor -Disa media serbe sot kanë dalur me një perbledhje  rreth angazhimit të Trupit Korodnues në Luginën e Preshevës me nje bilanc të “pozitiv” që të lënë përshtypjen sikur bëhet fushetë apo sikur Zoran Stankovic eshte ne fund të postit të tij.  ” Për 14 vitet e Trupit koordinues për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, gjendja e infrastrukturës së komunave multietnike investuar më shumë se 70 milion dollarëve ka dekalruar Zoran Stankoviç, kryetar i Trupit Koordinues, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

“Nëpërmjet donatorët ndërkombëtarë, zhvillimi i këtyre komunave investuar një tjetër 35 milionë, dhe këtë vit shteti është edhe përmes këtij organi-kusht 246.000.000, një rritje prej nëntë për qind në krahasim me vitin e kaluar,” tha Zoran Stankoviç, president i Koordinimit trupi. Këto deklarata lavdredruese dlain mu ne kohen kur dy dpeutet shqiptar kekrojne me ngul nga kyremnisitri serb Vucic largimin e tij te akuzuar per regres në komunat shqiptare ne Jug të Serbisë.

Stankoviç, në të kundërt, nuk e mohon ekzistencën e problemeve politike, por shton se këto çështje do të zgjidhet deri në shtator, kërkesat e shqiptarëve të cilët ishin vënë në shtatë pikë.

Politika shtetërore zbatuar kryesisht e fokusuar në përmirësimin e gjendjes ekonomike. Në kontakt të përditshëm me pushtetin vendor të përcaktuar problemet dhe zgjidhjen e tyre gradualisht, “tha Stankoviç si aktivitetet më të rëndësishme për të përmirësuar standardin e jetesës, thotë se hapja e maternitetit në Preshevë, të fillojë të punojë Fakultetin Subotica e Bujanocit, bursa për 250 nxënës të shkollave të mesme dhe 40 studentë.

 

 

 

 

 

SHPËRNDAJE