materniittPRESHEVË – Nënkryetari i Komunës së Preshevës Skënder Destani për agjencinë e lajmeve “Presheva jonë” ka deklaruar sot se “materniteti në qytetin e Preshevës  nuk është duke punuar, edhe pse u hap zyrtarisht më 31 janar të këtij viti..”

“Materniteti është i hapur në prag të zgjedhjeve, por në fakt  nuk ka filluar për të punuar. Përfunduar të gjitha punimet civile, ka të gjitha pajisjet e nevojshme mjekësore, por nuk ka staf mjekësor dhe tani është duke pritur për një sinjal të qeverisë që të shpallë një konkurs për pranim në 12 motrave (mamive) që punojnë në repartin e maternitetit, ” ka deklaruar dr.Destani.

Sipas tij, nuk ka indikacione kur materniteti ambulator në Preshevë do të mund të marrin nënat e para, pasi që ata nuk e kanë shpallur një konkurs për pranimin e stafit mjekësor. Do shtuar s epër fun skionimi  eektij materinieti qveria zvicerane bashke me BE-në dhe Prishtina dhe Tirane kishin financuar miliona euro, përfshirë këtu edhe 100 eurot e Ramës dhe Thacit madie in Prizren.materr1

SHPËRNDAJE