Preshevë, 12 dhjetor -Kompanit e fluturimeve te Kosovës po i plaqkisin qytetarët jo vetëm të tyre, por edhe ata që vijnë nga Maqedonia, Shqipëria, Mali i Zi por edhe nga Presheva, të cilët për shkak se ju duhet ta shfrytëzojnë aeroportin e Prishtinës për fluturim, ndodh që ju rastis që biletën ta nxjerrin në ndonjë kompani kosovare.

Thuajse secila kompani e udhetimeve ne Kosovë ka menyren e vete se si te vijne te parja, madje duke mos kursyer edhe plaqiktjen ndaj udhetareve. Para ca muajsh nje veprim i tille skandaloz ndodhi me nje kompani kosovare ku rezultoi se jane vjedhur pasagjeret, policia zvicerane permes Interpolit i zbuloi dhe arrestoi.

Pas kesaj afere, duket se kompanite tjera “kane mbledhur mend”, por kane gjetur metoda tjera te plaqkisin udhetaret, sikur kjo kompania “AIR PRISHTINA” me seli ne Prishtinë ku obligon udhetaret të blejne “bileta kthyese”

Pakenqesi e reagime kane arritur shume ne adrsen e redaksise sonë. Njera nga shume letra te tilla, thuhet se personi k.m. i cili udhetonte nga Presheva permes Prishtines via Gjenevë ishte i obliguar ta merrte bileten kthyese?! Punonjeset e kesaj kompanie duke u thirrur gjoja ne disa “ligje” evropaine dhe “rregullave të policise” paska obliguar udhtarin ne fjalë qe te blejne bileten kthyese.

Se nuk jane te orbliguar që qytetaret qe nxjerrin bileta kythese nga kompanite kosovare kamne konfirmuar edhe policia e Kosovës ne dogane ashte edhe policia e Zviceres për agjencine e lajmeve “Presheva Jonë”

Disa lexues bile kane shkruar se ju jane derguar reagime te tilla edhe portaleve tjera kosvare, por ata nuk guxojne tju botojne sepse i kane blere me pare, ndryshe ja heqin reklamën.

Në agjencionin “Air Prishtina” ku ka shkuar ta blej biletën iu është kërkuar detyrimishtë të nxjerr, të paguaj biletën dy drejtimshe edhe përkundër shpjegimit të klientit të tyre se do të kthehet me makinë dhe nuk ka nevoj për bilet kthyse, ta paguaj kotë. (biseda me shitesen e biletes qe tekntoi te beje plaqke eshte e incizuar komplet)

Udhetari qe njihte me mire ligjet se punonjesit e Kompanise “AIR PRISHTINA” ka refuzuar bileten dhe disa metra me larg ka blere bileten ne nje kompati tjeter te cilet na thane se eshte e drejte jotja te bleshe bileten nje drejtimëshe apo kthyhese”.
Ndërkohë që në një kompani tjetër e njohur për redaksin Kushtrimi ka shkuar dhe pa asnje telashe e ka nxjerrë biletën një drejtimshe madje e kane sherbyer edhe me kafe, agjenci kjo sikur te ishte ne Zvicer e jo ne Prishtinë.
Madje sipas punonjesve te kesaj komapnie serioze “kjo eshte e drejte e juaja personale. Fundaj do te ekzistonin bileta vetem kthese e jo edhe njekaheshe?!.. Sepse, ju ndoshta mund te ktheheni me veturë apo me autobus..apo edhe ne kembe.. Ata koleget qe paskan tentuar tju shesin me zor bileten kthyese nga Prishtina për Gjenevë s eshte normale dhe keni te drejte te ankoheni dhe t’i hedhni ne gjyq per malltretim dhe tentim vjedhje meqe eshte dhune dhe diskriminim total..”

Klienti e ka kontaktuar në Facebook kompanin “AIR PRISHTINA” dhe edhe ata ia kanë konfirmuar fjalët e thëna nga operatorja, se BE ka lëshuar atë kërkesë, gjë që nuk është normale.
Gjurmeve te ketij kontakti policia kosovare ne dogane po edhe ajo zvcerane kane deklaruar agjencise se lajmeve “Presheva Jonë” se kjo aghjenci nuk ka te drejte te veprojne keshtu. Nese veprojne keshtu eshte ilegala dhe jashteligjshme, cka mund te ndeshkohen. Sa iperket ligjeve te BE-së qe thireen kjo kompani kete e kane pohuar edhe nga zyra e mionsitres per inegim ne Kosovë si dhe BE nga Brukseli.

SHPËRNDAJE