Në fjalimin e  vet mbrëmë në samitin dërkombëtar të Crans Montana para pjesëmarrësve Prof.dr. Hajredin Kuci dukef olur rthe sigruisë, lgjin dhe rendin ka deklaruar se « këto grupe serbësh në veri të Mrtiovicës të nxitura nga regjimi i Beogradit,  me qëllim të  destabilitetit  te Kosovës,  nuk kanë përkrahje nga qytetarët,m adje  as nga vetë serbët e Kosovës e as nga komuniteti ndërkombëtar.. », njofton agjencia informative « Presheva Jonë »

Gjenevë, 19 nëntor/AIK-Presheva Jonë

Zëvendëskryeministri dhe Ministri i Drejtësisë së Kosovës, Prof. Dr. Hajredin Kuçi i cili po ndjek  punimet e Samitit të 13-të, të Forumit Crans Montana mb¨rmë ju drejtua të pranishmëve en debatin me temën  “Siguria Globale në ndryshimet botërore”, njofton agjencia informative « Presheva Jonë »

Pos z.Kuci  penanelist ishte edhe Bujar Nishani, mniister i PB të Shqipërisë të cilët  mbajtë fjnalim me temën “Qeverisja Globale dhe Korrupsioni”. Fillimisht z.Kuci duke folur për zhvillimet e fundit në Kosovë theksoi se « Kosova edhe pse si një shtet i ri në hapsirat evropiane  sot institucionet tona,  bashkarisht me ato ndërkombëtare sikur në Veriun e Mitovicës, po ashtu edhe në cdo pjesë të territorit të Kosovës,  po përpiqet të vej rendin dhe ligjin… »

Rreth luftës kundër krimit të organizura  zv.kryeministri i Kosovës në Forumin ndërkombëtar të Crans Montana në Gjenevë në vazhdim theksoi se « qeveria jonë i ka shpallur luftë  kësaj dukurie si dhe toleroncë zero kemi ndaj autorëve të të gjitha llojeve të krimeve apo kontabandës. Kur është fjala këtu insitucionet e Kosovës, ne po bëjë  mcmos për eleminimin e aktiviteteteve kriminale dhe  kontrabandës në Veri të  Mitrovicës ku disa banda serbe po përpiqen t’i japin ngjyrime  politike.. ». Por, sipas z.Kuci, këto grupe serbësh të nxitura nga regjimi i Beogradit,  me qëllim të  destabilitetit  te Kosovës,  nuk kanë përkrahje nga qytetarët,m adje  as nga vetë serbët e Kosovës e as nga komuniteti ndërkombëtar.

« Në luftë kundër  krimiit të oganizuar ne  kemi  një  bashkëpunim  të mirë edhe me vendet në ranoj,  vendet fqjnje  si dhe në bashkepunim permanent me EULEX-in duke vepruar sipas ligjeve konfrom standrdeev të  BE-së në favor të paqes dhegis urisë në vendin tonë.. » ka nënvizura z.Kuqi para pjesëmarrësve të Forumit Ndërkombëtar Crans Montana në Gjenevë, fjalimi i të cilit u mirëprit me duartrokitje të gjata.

Do theksuar se gjate këtij samiti, zv.kryeministri Kuçi ka  zhvilluar një aktivtet të dendur poltik me përfaqësues të disa vendeve pjesëmarrëse nga mbarë bota si dhe me foondatorrin e Forumit Crans Montana, Jean-Paul Carteron, përfaqësues të Interpol-it,  ambasadorin e Shqipërisë në OKB z.Sejdi Qerimaj, ambasadorin e Maqedonisë në OKB Dr.Aziz Pollozhani etj. Në fund do shtuar se gjatë qëndrimit në Gjenevë z.Kuci ka takuar edhe ministrin shqipatre të Puneve te Mbrendshm z.Bujar Nishanin si dhe znj.Ina Rama, kryeprokurore shqiptare të cilët bisedun mbi sigurinë dhe bashkepunimin rajonal ne lufte të perbashket kundër krimit të organizuar dy shtet fqinje.

SHPËRNDAJE